Tuuli Petäjän katse siintää jo Rio de Janeirossa

Olympiahopeaa purjelautailussa voittanut Tuuli Petäjä odottaa jännityksellä marraskuuta. Silloin julkistetaan vuoden 2016 olympialajit.

urheilu
Tuuli Petäjä
Tuuli Petäjä ehti juosta Aamu-tv:stä Ylen aikaisen studioon haastatteluun. Iltapäivällä Petäjä aikoo olla muita olympiamitalisteja vastassa lentokentällä.Yle

- Toivottavasti en joudu sitä tosissani miettimään, että mitä sitten jos purjelautailu ei olekaan olympialaji, huokaisee Petäjä Ylen aikaisen haastattelussa.

Purjelautailun RS:X-luokassa hopeaa voittanut Tuuli Petäjä on kokeillut leijalautailua, joka on ehdolla purjelautailun syrjäyttäjäksi olympilaisissa.

- Sekin on kyllä tosi siistiä, mutta jos purjelautailussa ei kisata, niin hyppään varmaan veneen kyytiin, pohtii Petäjä.

Hänellä on vahva tausta kevytvenepurjehduksessa ja siksi purjehtiminen tuntuu luonnolliselta valinnalta. Ennen olympialajien julkistusta mitalisti aikoo kuitenkin keskittyä arkkitehtuurin opintoihinsa Aalto-yliopistossa.

- Kun tämä pyöritys helpottaa, niin sitten on aikaa opiskella, ennen kuin täytyy ryhtyä tekemään treenisuunnitelmia Rioon.

"Paremmat resurssit toisivat menestystä"

Tuuli Petäjä uskoo, että jos kilpapurjehtijoiden harjoittelua tuettaisiin paremmin, olisi menestystä tullut jo neljän vuoden takaisista olympilaisista.

- Ja tänä vuonna olisimme menestyneet varmasti vielä paremmin!

Petäjälläkään ei ole ollut varaa ottaa valmentajaansa Curro Manchonia mukaan kaikille leireille.

- Kyllä se näkyy treenaamisessa sillä tavalla, että ei ole tullut buusteja tulostasoon kaiken aikaa, harmittelee Tuuli Petäjä.

Mitalikorokkeelle Tuulin siivitti paitsi kova harjoittelu myös taito lukea tuulta.

- Koko rata-alueella ei ole samanlainen tuuli, ja siksi on ratkaisevaa, miten pelikenttää lukee ja miten osaa itsensä sinne sjoittaa oikein, kuvailee Petäjä.