1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. urheilu

"Olympialaisten epäonnistumisia ei saa unohtaa"

Aamu-tv:n Jälkihien vieraat pelkäävät, että Suomen päästyä kolmen mitalin tavoitteeseensa Lontoon olympialaisissa, urheilujohto lakaisee epäonnistumiset maton alle.

Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen, urheilutoimittaja Bror-Erik Wallenius ja Valmentaja Tiia Hautala.
Jälkihiessä tehtiin olympialaisten tilinpäätös. Mitä Lontoosta jäi käteen? Vieraina valmentaja Tiia Hautala, Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen ja urheilutoimittaja Bror-Erik Wallenius.

Jälkihien raati kokosi maanantain Aamu-tv:ssä yhteen tunnelmat Lontoon olympiakisoista.

- Vaikka Suomi pääsi kolme mitalin tavoitteeseen, täytyy muistaa, että todella moni urheilija alisuoritti kisoissa. Se ei voi olla ok, että vedetään alta riman kirjaimellisesti ja sitten todetaan, että tultiin Lontooseen vaan shoppailemaan, ihmettelee Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen.

- Jos urheilujohtajat aikovat keskustella asiasta ja se jää siihen, niin se ei riitä. Useita epäonnistumisia ei voi lakaista maton alle, jyrisee toimittaja Bror-Erik Wallenius.

Mallia urheilijoiden karsintaan Ruotsista?

Entinen moniottelija ja valmentaja Tiia Hautala miettii, että kannattaisiko Suomen ottaa jatkossa mallia Ruotsista.

- Ruotsi lähetti Lontooseen vain sellaiset urheilijat, joilla oikeasti oli mahdollisuus menestyä. Onko Suomen rima kisoihin pääsemiselle liian alhaalla?, Hautala pohtii.

- Ruotsissa B-rajan ylittäminenkään ei riittänyt kisapaikan saamiseen, täsmentää Wallenius.

Hautalan mielestä tietylle rajatulle joukolle pitäisi taata työrauha harjoitteluun, jotta tuloksia voisi syntyä.

- Jos toimeentulo ja muut edellytykset olisivat kunnossa, niin harjoittelukin alkaisi varmasti tuottaa tulosta, Hautala sanoo.

"Nyt Suomi haluaa olla purjehdusyhteiskunta"

Seppänen uskoo, että Suomesta tuli nyt kahden purjehdusmitalin myötä purjehdusyhteiskunta.

- Niinhän se menee, että niihin lajeihin satsataan jatkossa, joissa menestystä on tullut. Suomi haluaa olla nyt purjehdusyhteiskunta, Seppänen uskoo.

Odotan ja vaadin, että olympialajeiksi tulevat jatkossa myös skeittaus ja BMX-pyöräily.

Esko Seppänen

Hautala miettii, että suurimpaan suosioon nousevat sellaiset lajit, jotka ovat jo ennestään tutumpia suomalaisille. Seppänen kuitenkin uskoo purjehduksen ja muiden "hengailulajien" suosioon myös olympialaisissa tulevaisuudessa.

- Tuuli Petäjä ja Silja Lehtinen ovat mainostettavia ihmisiä, joiden avulla purjehdus pysyy pitkään pinnalla. Odotan ja vaadin, että olympialajeiksi tulevat jatkossa myös skeittaus ja BMX-pyöräily. Nuoret ovat ottamassa vallan urheilussa, Seppänen povaa.