Kemin teatteri haastaa muut Pohjolan thaliat

Kemin kaupunginteatterin johtaja Kari Hakala puhkuu intoa syyskauden alla. Hän on valmis käärimään hihat Kemin thalian menestyksen eteen. Tavoitteena on nousta pohjoisten teattereiden ykköseksi. - Pohjana kaikelle tälle on alueen omaleimaisuus, vahvistaa Hakala.

Kemi
Kari Hakala
Yle / Antti Heikinmatti

Kari Hakala kiittelee Rovaniemelle johtajaksi siirtyneen Juha Vuorisen syksyn esityskauden ohjelmistovalintoja.

- Tältä pohjalta on hyvä lähteä liikkeelle ja ajaa itseään sisään sisään mm. talon talous- ja henkilöstähallinnon asioihin, arvioi Hakala työrupeaman alkua.

-Toki tässä tohinassa myös kevään ohjelmistoa pohditaan ja mietitään, minkälaisiin tuotantoihin raha ja väki riittää, jutustaa Hakala.

Kaupunkiin kotiutumisessa on ollut hyvänä apuna taannoinen jakso ohjaana Kemissä. Täällä on hyvä pohja ponnistaa ja tehdä taidetta.

Täytyy muistaa, että jo nyt teatterin katsojapohja on laajentunut Rovaniemen ja Oulun suuntaan.

Näyttelijä ei pääse karvoistaan

Johtaja Kari Hakala aikoo itsekin kavuta Kemin Thalian lavalle.

- Ei toki vielä syyskaudella, mutta katsotaan, jos ne yleensä päästävät yleensä meikäläistä sinne, pohtii johtaja teatteria pilke silmäkulmassaan.

Jotenkin miehestä aistii, ettei hän turhia puhele.

Ohjelmassa vanhaa, uutta ja vierailuja

- Kemissä on perinteisesti nähty myös vierailuesityksia ja nähdään jatkossakin, vahvistaa Kari Hakala.

Hän muistuttaa kuitenkin, että vierailuistakin täytyy jäädä jotain talon omaan kassaan.

Heti syyskuun puolella tulee ensi-iltaan Toni Roberin kirjoittama "Pyykkärit", jonka ohjaa Iiris Rannio. Sen jälkeen ohjelmassa on Kimmo Virtasen ja Johanna Keinäsen Mörköjen yö, jonka ensi-ilta on aivan syyskuun lopussa.

Pikkujouluihin saapuvat "Diivat"

- Pikkujoulukausi mennään "Diivojen" parissa. Kimmo Hirvenmäen ohjaaman kappaleen ensi-ilta on 17 marraskuuta, katsoo Kari Hakala kalenteriaan. Uusinta ensi-illoiksi tulee vielä ravintolateatteriesityksinä "Illallinen yhdessä" sekä "Entäs nyt Eeva".

- Odotettua musiikkiteatteria odotellaan ehkä kevääksi, vaikka ohjelmistoa ei vielä kovin tarkkaan ole lukkoon lyötykään, pohtii Kari Hakala.