Lahtelaiskoulut saavat lisää tabletteja

Taulutietokoneet yleistyvät opetusvälineinä Lahden peruskouluissa. Tableteista saatiin hyviä kokemuksia viime kevään kokeilussa.

Kotimaa
Lapsi harjoittelee matematiikkaa tabletilla.
Yle

Lahdessa hankitaan syksyn aikana viiteen alakouluun yhteensä useita kymmeniä tablettitietokoneita oppilaiden ja opettajien käyttöön.

Kaupunki on saanut valtakunnallisestikin uudenlaiseen kokeiluun valtionapua 110 000 euroa, kertoo Lahden perusopetuspalveluiden suunnittelu- ja kehittämispäällikön sijainen Jukka Manninen.

Tablettitietokoneita kokeiltiin Lahdessa jo viime keväänä pienimuotoisesti Renkomäen koulussa ja kokemukset olivat hyviä.

Tieto- ja viestintätekniikan käyttö lisääntyi huomattavasti uusien kätevien laitteiden mukana. Niitä pystyttiin käyttämään luokissa, ulkona ja joillain oppilailla oli jopa kotona niitä käytössä, kertoo suunnittelu- ja kehittämispäällikön sijainen Jukka Manninen.

- Monissa kodeissa laitteita on, ja kotona niitä käytetään etenkin pelaamiseen, Facebookin selaamiseen ym. Koulun tehtävä on ohjata oppilaita käyttämään laitteita hyödyllisesti myös oppimiseen. Myös opettajilla on suuri työ oppia, miten näitä uusia laitteita voi koulussa hyödyntää, Manninen toteaa.