1. yle.fi
  2. Uutiset

Baranova perui tulonsa Lappeenrannan Balettigaalaan

Hampurin baletista Suomen kansallisbalettiin kiinnitetty Maria Baranova on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Lappeenrannan Balettigaalassa. Tilalle tulevat pietarilaistanssijat Anastasia Lomatshenkova ja Mihail Sivakov.

kulttuuri
Maria Baranova
Maria Baranova Markku Ulander / Lehtikuva

Hampurin baletista Suomen kansallisbalettiin kiinnitetty Maria Baranova on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Balettigaalassa Kansallisbaletin tuoreen Romeo ja Julia -ensi-illan takia. Marialla on Julian päärooli.

Baranova esiintyi kahdessa aikaisemmassa Balettigaalassa.

- Tottakai olemme harmissamme, että Maria ei voi nyt osallistua, mutta samalla pidämme peukkuja hänen debyytilleen Juliana, toteaa Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori.

Maria Baranovan ja hänen partnerinsa tilalla nähdään nyt Anastasia Lomatshenkova ja Mihail Sivakov Mihailovski-teatterista Pietarista. Lappeenrannassa he esittävät adagion baletista Tuhkimo ja taiturimaisen Talisman Pas de Deux´n.

Lippuja voi vielä saada

Jirí Kyliánin teoksesta Falling Angels, jonka Lappeenrannassa esittää kahdeksan naistanssijan ryhmä Bratislavan baletista Slovakiasta.
Slovakian Bratislavan baletin tanssijat esittävät Lappeenrannassa Jirí Kyliánin teoksen Falling Angels.CZECH IN foto(c)Ctibor Bachratyü

Liput Balettigaalan kolmeen esitykseen varattiin järjestäjienkin yllätykseksi loppuun jo huhtikuussa. Järjestäjien mukaan tilanne kuitenkin elää vielä, sillä balettiryhmien tarvitsemat katsomopaikat varmistuvat vasta gaalaviikolla. Niitä voi tiedustella kaupunginteatterin kassalta, kun se palaa lomalta tiistaina 21.8.

Balettigaalan esitykset ovat Lappeenrannan kaupunginteatterissa 24.8. klo 19 sekä 25.8. klo 14 ja klo 19.

Nyt järjestettävä Balettigaala on kolmas ja sen toteuttaa NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa kuten kahtena edellisenäkin vuonna.

Lue seuraavaksi