Syyrian kapinalliset: Hävittäjäkone pudotettu, lentäjä jäi vangiksi - katso videot

Syyrian kapinalliset sanovat pudottaneensa MiG-hävittäjän ilmatorjuntatykillä ja ottaneensa lentäjän vangiksi. Hallituksen mukaan koneen pudotti tekninen vika.

Syyrian kapinalliset sanovat pudottaneensa Syyrian asevoimien MiG21-hävittäjän ja ottaneensa heittoistuimella pelastuneen lentäjän vangiksi. Kapinalliset ovat julkaisseet internetissä videon sekä koneen putoamisesta (siirryt toiseen palveluun) että aseistautuneiden kapinallisten ympäröimästä lentäjästä (siirryt toiseen palveluun).

Hallitus on myöntänyt koneen putoamisen, mutta sanoo sen johtuneen ohjauslaitteiden teknisestä viasta. Kone oli hallituksen mukaan harjoituslennolla.

Kapinalliset sanovat pudottaneensa hävittäjän ilmatorjuntatykillä, joka on kapinallisten aseista suurin. Kone lensi matalalla, joten se oli tykin kantaman päässä, kapinallislähteet kertovat.

Kapinallisten mukaan kone putosi Itä-Syyriaan lähelle Muhasenin kaupunkia. YouTubeen ladatussa videossa näkyy lentävä kone ja kuuluu raskasta tulitusta. Sitten kone räjähtää liekkeihin ja putoaa savuten. Videosta ei kuitenkaan ilmene, saako kone osuman.

Toisella videolla mies, joka kapinallisten mukaan on lentäjä Mufid Mohammed Suleiman, sanoo saaneensa määräyksen tulittaa Muhasenia. Kapinallisten johtajaksi ilmoittautuva mies lupaa, että Suleimania kohdellaan sotavankina Geneven sopimuksen mukaisesti.

Hallituksen joukot valtaavat Aleppoa takaisin

Samaan aikaan Syyrian armeija on edennyt Aleppossa kapinallisten hallitsemalle Saif al-Dawlan alueelle, kertoo oppositiojärjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Kapinalliset valtasivat heinäkuussa useita Aleppon alueita, etenkin etelälaidalla. Viime viikolla hallituksen joukot nujersivat heidät Salaheddinin alueella ennen kuin hyökkäsivät Saif al-Dawlaan.