Työ inspiroi kolmikymppisen Runomaratonin kilpailijoita

Lahden Runomaraton viettää 30-vuotisjuhliaan ja muutti Mukkulan tammien alta kaupungin keskustaan Fellmanniaan. Lauantaina 18. päivä pidettävä maraton lyhenee "puolimaratoniksi".

kulttuuri
Reem Kubba
Mikko Tuomikoski / Yle

Lahden Runomaraton on järjestänyt talven ja kevään aikana runokilpailun. "Työ, elämä" -aiheiseen kilpailuun runoja on osallistuttu lähes tuhannen runon voimin. Lauantain tapahtuma huipentuukin kilpailun voittajan julkistamiseen.

Lauantaina kuullaan menneiden vuosien menestyjiä runokilpailuista. Mukaan mahtuu muun muassa rap-runoilua, sekä runotervehdykset Virosta ja kaupunginjohtajalta.

Muutto on muutos

30-vuotistaivaltaan juhliva Lahden Runomaraton muuttaa tänä vuonna Mukkulan tammien alta keskustan kongressikeskus Fellmanniaan.

- Muutoshalukkuudesta ei voida puhua. Päätimme kokeilla tällaista järjestelyä tänä vuonna. Tämä on parempi palveluiden saatavuuden kannalta kaikin puolin. Liikuntarajoitteisille on hissit ja luiskat, joten liikkuminen on vaivatonta, kertoo Lahden Runomaratonin varapuheenjohtaja Sirkku Blinnikka.

Blinnikka uskoo ihmisten löytävän Runomaratonille helpommin, kun tilaisuus järjestetään keskustan kupeessa.

- Keskustaan on helppo tulla, täällä on helppo tavata. Onhan tämä meillekin haaste järjestää tämä uudenlaisessa muodossa.

Tulevaisuuden Runomaratoneista Blinnikka ei osaa vielä sanoa.

- Voi olla, että olemme Mukkulassa ja yhtä hyvin voimme olla Fellmanniassa. Katsotaan, miten tämä otetaan vastaan tässä muodossa.