Läksyjä jo ekana päivänä

Valtaosalla pääkaupunkiseudun peruskoululaisista lukuvuosi alkoi tiistaina. Mankkaanpuron koulun 2K-luokkalaiset aloittavat kouluvuotensa tutun opettajan johdolla.

lukuvuosi
Oppilaita ja opettaja luokassa.
Simo Pitkänen / Yle

Alkamassa on jo toinen kouluvuosi, mutta ilmassa väreilee jännitys. Opettaja Kirsi Partanen kuvailee luokkaa vilkkaaksi ja aktiiviseksi.

- He innostuvat kaikesta ja on mukava lähteä tekemään kaikenlaisia juttuja.

Opettaja itse on valmistautunut lukuvuoteen tutustumalla opettajan oppaisiin ja opetussuunnitelmiin sekä monistamalla materiaaleja.

Kia Savolainen on yksi luokan 25 oppilaasta. Kia aloitti mielellään koulun kesäloman jälkeen. Erityisen mukavaa Kian mielestä on se, ettei hän tokaluokkalaisena ole enää koulun pienimpiä oppilaita.

- Mua vähän jännitti, että mites tässä käy, kun luokan nimikin muuttuu.

Ois ihan kiva oppia sitä matikkaa ja äidinkieltä.

Aaro Pakarinen

Kaunokirjoitusta ja kaveruutta

Ensimmäisen päivän aikana luokassa muisteltiin kulunutta kesää ja kyseltiin, mitä luokkakaverit olivat loman aikana puuhanneet.

Opettaja halusi, ettei ensimmäinen päivä olisi pelkkää työkirjan täyttämistä, joten 2K-luokkalaiset askartelivat myös nimilaput pulpetteihin.

Toisen kouluvuoden syksyllä kerrataan ensimmäisellä luokalla opittuja asioita, kirjoittamista ja lukemista sekä harjoitellaan kaunokirjoitusta.

- Tietysti me harjoitellaan ihan niitä koululaisen taitoja: osaan tehdä läksyt ja huolehdin tavaroista ja olen ystävällinen ja mukava kaikille, kuvailee opettaja Kirsi Partanen.

Tärkeää on myös se, että kaikki oppivat olemaan ryhmässä kunnolla. Aloituspäivänä saatiin jo ensimmäiset kirjat sekä ensimmäiset läksyt.

- Tulee pikkasen lukemista ja sitten isälle ja äidille kirjanpäällystämistä. Toivottavasti sieltä apua löytyy, naurahtaa opettaja Partanen.

Eivätkä läksyt varmasti jää tekemättä, sillä tokaluokkalaisilla riittää intoa.

- Ois ihan kiva oppia sitä matikkaa ja äidinkieltä, suunnittelee Aaro Pakarinen tulevan lukuvuoden oppeja.