Olympialaisten pelivälineet ja rekvisiitta huutokaupataan urheilujärjestöjen hyväksi

Internethuutokaupassa myydään muistoja Lontoon olympialaisten kisakentiltä ja juhlamenoista.

Ulkomaat
Maija Poppaset laskeutuvat taivaalta Olympiakisojen avajaisissa.
Lontoon olympialaisten avajaisseremonian Maija Poppasten käsilaukut myydään huutokaupassa.Anders Wiklund / Lehtikuva

Lontoon olympialaisista yhä innostuneille on tarjolla niin palloja ja keihäitä kuin kisajoukkueiden lippuja ja avajaisseremonian Maija Poppasten käsilaukkuja. Kisojen järjestäjät toivovat, että intenethuutokaupasta kertyy satoja tuhansia puntia Britannian urheilujärjestöjen hyväksi.

Jo kaupaksi on mennyt muun muassa koripallo, jota käytettiin Yhdysvaltain ja Espanjan kultamitalipelissä. Siitä kertyi kassaan miltei 4 800 euroa. Kolminkertainen summa maksettiin olympiasoihdusta, jossa oli kultamitalin voittaneen brittipyöräilijä Bradley Wigginsin nimikirjoitus.

Suuri määrä ostotarjouksia on tehty muun muassa monista avajaisseremoniassa kannetuista lipuista, kisakeihäästä ja kaksimetrisestä maskotista, joka on puettu salapoliisiksi Sherlock Holmesin tavoin.

Kisamuisto 1,20 eurolla - tai 25 000:lla

Tarjolla on runsaasti esineitä myös avajaisseremoniasta. Avajaisissa tanssineiden Maija Poppasten käsilaukuista on tarjottu satasia ja koko asusta yli tuhat euroa. Halvimmat kisamuistot eli monet joukkueiden edellä kannetuista nimikylteistä ovat irtoamassa runsaalla eurolla.

Tämänvuotisen kisojen lisäksi tarjolla on muistoja menneiltä ajoilta, ja niistä tulleekin kassaan suurin tuotto. St. Louisin vuoden 1904 kisojen pronssimitalista on toistaiseksi tarjottu runsaat 25 000 euroa. Tukholman vuoden 1912 kisojen pronssimitali on sekin innostanut tarjoamaan tuhansia euroja.

Tarjolla on myös soihtuja muun muassa Roomasta vuodelta 1960, Montrealista vuodelta 1976 ja Moskovasta vuodelta 1980. Joukossa on myös yksi, jota kiidätettiin Lontoon kisoissa niin vuonna 1948 kuin tänäkin vuonna.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset