1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Korkeakoski, Kotka

Kouluremonttien nousseet hinnat aiheuttavat lisäselvityksiä Kotkassa

Langinkosken koulun remontti maksaisi noin 15 miljoonaa euroa ja Korkeakosken kunnostus 7,5 miljoonaa. Langinkosken koulua on tarkoitus laajentaa 550 oppilaan yhtenäiskouluksi.

Jälki-istuntoja ei koeta riittävänä kurinpitokeinona. Kuva: YLE / Martti Juntunen

Kotkan tekninen lautakunta päätti tiistaina, että Langinkosken ja Korkeakosken kouluremonttien tarveselvitykset menevät lisävalmisteluun. Lautakunnan puheenjohtaja Teemu Aho kertoo, että lautakunnan mielestä remonttien kustannukset olivat nousseet liian korkeiksi.

Langinkosken koulun remontin hinta-arvio nousi, koska kouluun on tulossa enemmän tiloja. Langinkosken koulun remontti maksaisi noin 15 miljoonaa euroa ja Korkeakosken kunnostus 7,5 miljoonaa. Langinkosken koulua on tarkoitus laajentaa 550 oppilaan yhtenäiskouluksi, joka sisältää koko peruskoulun ja esiopetuksen ja Korkeakosken koululla vanhan pahvikoulun tilalle rakennettaisiin nykyaikaiset opetustilat.

Koulun oppilasmäärä kasvaa, kun Metsolan koululaiset siirtyvät Langinkoskelle. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa 2016. Päätös lisävalmistelun tarpeesta syntyi lautakunnassa äänin 4-8 

Karhuvuoressa kouluremontti käynnistyy mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella. Peruskorjaus aikaistui koulun sisäilmaongelman takia.