Eppu Normaali pyörsi pyhän päätöksensä

Ylöjärven lahja suomalaiselle populaarimusiikille ilahduttaa konserttisalikiertueella. Edellisen kerran Eppu Normaali on kiertänyt konserttisaleja 22 vuotta sitten. 

kulttuuri
Eppu Normaali
Harri Hinkka

Eppu Normaali aloittaa "Mutala"-konserttisalikiertueensa lokakuussa. Viime vuonna ilmestyneen samannimisen tupla-albumin hengessä esiintymiset ovat akustisia. Kesällä yhtye veti viitisentoista sähköistä keikkaa ja soittamisesta jäi yhtyeen kitaristin Juha Torvisen mukaan kutina päälle.

Kaikkiaan 13 esiintymistä sisältävän kiertueen ohjelmisto kattaa koko Eppu Normaalin pitkän uran. Vuonna 1977 yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä, "Poliisi pamputtaa taas".

Päätös kesti kauemmin kuin moni avioliitto

Edellisen kerran Eppu Normaali nähtiin konserttisaleissa vuonna 1990. Silloin keikat vedettiin normaalin kaavan mukaan sähköisesti, eikä yhtye kokenut konserttisalien lavoja omakseen.

- Se ei ollut meidän juttumme. Teimme pyhän päätöksen, että ei koskaan ikinä enää konserttisaleihin, sanoo kitaristi Juha Torvinen.

- Hyvinhän päätös kesti, kauemmin kuin moni avioliitto, Torvinen vinoilee.

Sähkökitaralla on koko ura soitettu - kyllä se vaatii asennoitumista, että heittää kiertueen Landola kaulassa.

Juha Torvinen

Akustinen setti vaatii treeniä 

Eppu Normaalilla oli hyvä keikkakesä, josta jäi soittajille vielä palo lavalle. Pistokeikkoja harvakseltaan heittänyt bändi on nyt iloinnut yhteisistä keikoista.

- Kaikki on virtaa täynnä ja on halua soittaa vielä yleisölle syksylläkin, Juha Torvinen sanoo.

Tulevaa kiertuetta varten harjoitellaan Torvisen mukaan pari viikkoa tiiviisti. Konserttisaleihin tehdään Mutalan näköinen lämminhenkinen visuaalinen kattaus. Eppu Normaali luottaa sen lisäksi omaan perusjuttuunsa: Eput on rokkibändi, jolla soitto kulkee hyvin ja on hyvä meininki.

- Sähkökitaralla on koko ura soitettu - kyllä se vaatii asennoitumista, että heittää kiertueen Landola kaulassa. Haluamme, että konsertti on elämys sekä soittajille että yleisölle, Juha Torvinen sanoo.