Pro Kainuu -palkinto Jukka Laukkaselle

Tänä vuonna Pro Kainuu -tunnustuspalkinto myönnettiin yhdelle henkilölle. Palkinto luovutettiin paltamolaiselle Jukka Laukkaselle tiistaina Kainuun maakuntajuhlassa.

Kainuu
Pro Kainuu -tunnustuspalkinnon saaja 2012 on Jukka Laukkanen.

Laukkanen palkittiin pitkäjänteisesti työstä graafikkona ja kirjailijana sekä mainosalan ammattilaisena. Taiteellisen työnsä Laukkanen on tehnyt lähinnä lasten ja nuorten kirjallisuuden alalla sekä kuvittajana että kirjailijana.

Palkintoperustelujen mukaan Kainuulle ensiarvoisen tärkeää on ollut Laukkasen tekemä työ kainuulaisten lasten taideharrastuksen tukijana.

Hyvä lastenkirja ilahduttaa myös aikuisia, kertoo Jukka Laukkanen.

- Myös aikuinen löytää koukkuja hyvästä lastenkirjasta ja hyvästä lastenkirjan kuvituksesta. Kun hyvää kirjaa lukee lapselle, niin silloin ei mieti huomista työpäivää. Aikuinenkin antautuu kirjalle, nauraa ja nauttii siitä. Silloin yhdessäolo lapsen kanssa on entistä arvokkaampaa, Laukkanen sanoo.

Pro Kainuu -tunnustuspalkinto jaettiin nyt 14. kerran Kanervan päivänä Kainuun maakuntajuhlassa. Palkinto myönnetään vuosittain yhdestä kolmelle tieteen, taiteen tai elinkeinoelämän alalla ansioituneelle kainuulaiselle.

Pro Kainuu -palkintoon kuuluu kunniataulu ja kanervakoru, miehille solmioneula ja naisille rintakoru. Koru on vain Pro Kainuu -palkintokäytössä.