1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lakka (hilla)

Hillan ja omenan samettisyleily

Hillasato on ollut Lapissa niukka, mutta laadukas. Hillanmarjan palleroissa piilee paljon vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, joita voi ujuttaa elimistöön maukkaan leivonnaisenkin välityksellä.

Valmis hilla-omenatorttu
Samettipeitteinen hilla-omenatorttu. Kuva: Hillevi Antikainen / Yle
Näistä aineksista se syntyy. Kuva: Hillevi Antikainen / Yle

Jos ei raski uhrata leivonnaiseen kovin paljon vaivalla noukittuja hillojaan, tulee omena avuksi. Hillan ja omenan syleily samettisen rahkapeitteen alla on kuin elokuun pehmeä ilta.

Hilla on ravintosisällöltään arvokkaimpia marjojamme. Marja sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita.

Hilla-omenatorttu

pohja:

150 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte:

3 omenaa  pieninä kuutioina
2 dl hilloja
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
n. 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna

Vaahdota voi / margariini ja sokeri. Lisää muna sekä vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.