Italialaislehti: Kohukapteeni pyysi omaisen kylään

Risteilyalus Costa Concordian karille ajanut kapteeni Francesco Schettino kiistää olevansa ainoa syyllinen onnettomuuteen. Hän on aiemmilla lausunnoillaan herättänyt raivoa uhrien omaisissa.

Ulkomaat

Uponneen Costa Concordia -risteilyaluksen kapteeni on soittanut erään uhrin veljelle selittääkseen tapahtunutta, kertoo italialaislehti Corriere della Sera.

- Juttelimme turmayöstä 45 minuuttia. Hän kiisti jälleen olevansa ainoa syyllinen onnettomuuteen, kertoo onnettomuudessa menehtyneen uhrin veli Kevin Rebello lehdelle.

Schettino kertoi katselleensa laivan uppoamista läheisellä kalliolla. Hän ei tiennyt, mitä siinä tilanteessa olisi pitänyt tehdä.

Kevin Rebello

- Ymmärsimme toisiamme, ja hän pyysi minut käymään luonaan. Kuulemma olisi mukava tutustua, Rebello jatkaa.

Rebellon mukaan Schettino kertasi puhelun aikana surkeana onnettomuusyön tapahtumia.

- Kapteeni kertoi minulle katselleensa laivan uppoamista läheisellä kalliolla. Hän ei tiennyt, mitä siinä tilanteessa olisi pitänyt tehdä.

Risteilyalus Costa Concordia ajoi tammikuussa karille Italiassa lähellä Griglion saarta. Kyydissä oli yli 4 000 matkustajaa, joista 32 sai surmansa.

Kapteeni Schettinoa syytetään kuolemantuottamuksista, evakuoinnissa viivästelystä ja laivan hylkäämisestä. Schettino on onnettomuuden jälkeen herättänyt uhrien omaisten keskuudessa kummastusta vastuuttomiksi arvioiduilla lausunnoillaan.