Mannerheimista revitään netissä mustaa huumoria

Kohu Ylen Mannerheim-elokuvan päänäyttelijästä on saanut kuvanikkarit liikkeelle. Mannerheimin pilakuvista on tullut päivän mittaan meemi eli verkossa leviävä ilmiö. Kuvissa marsalkan iho on tummennettu ja kuviin on liitetty sarkastisia tekstejä.

kulttuuri

"Sama - mutta silti eri" ja "Auta minua Renny Harlin - olet ainoa toivoni". Värikkäät tekstit koristavat tuoreita kuvamanipulaatioita Mannerheimista.

Niin ikään tulevat vaalit ovat pistäneet mielikuvituksen liikkeelle: "Ovensuukyselyiden perusteella - menossa läpi". Kuvateksteissä vihjataan myös marsalkan seksuaaliseen suuntaumiseen ja kysytään, miksei kukaan ajattele veteraaneja.

Tuottaja toivoo työrauhaa

Elokuva on aiheuttanut myös muunlaisia reaktioita. Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuilllaan (siirryt toiseen palveluun), että elokuvan tekijöitä on uhattu vakavasti. Hankkeen tuottaja Erkko Lyytinen on yllättynyt "hommafoorumien reaktioista, vihareaktioista".

- Tuotantotiimin turvallisuustasoa on nostettava, Lyytinen kommentoi STT:lle.

Lyytinen ottaa asian esille myös omassa blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun), jonka hän julkaisi keskiviikkona.

- Toivoisin, että elokuvantekijänä saisin toteuttaa projektin rauhassa ilman että meihin tekijöihin kohdistuisi suoranaista väkivallan uhkaa ja herjausta. Toivottavasti hankkeen ympärillä syntynyt kuohunta ei johda ylireagointeihin, hän kirjoittaa.

"Niitä ei Hommalla ole"

Hommaforum ihmettelee Lyytisen väitteitä Twitterissä.

- Miksi uhkailuväitteet, kun niitä ei selvästikään Hommalla ole. Miksi uhristatuksen tavoittelu?

- Lyytinen syyttää "hommafoorumeita" uhkailusta. Tämä voidaan todeta valheeksi lukemalla homman ketju, Hommaforum twiittaa.

Keskusteluketju Ylen Mannerheim-elokuvasta löytyy Hommaforumista tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Keniassa kuvatun Mannerheim-elokuvan päärooliin valittiin afrikkalainen näyttelijä Telley Savalas Otieno. Elokuva saa ensi-iltansa syyskuussa.