Usainit ja shelly-annit lähtöviivalla - katso kuvat

Lontoon olympiahuuma tarttui suomalaislapsiin. Televisiossa nähdyt urheilusuoritukset ja -tähdet ovat innoittaneet lapsia yleisurheilukentillä, pihoilla ja liikuntatunneilla. Poppi-kisoihin osallistui hurja määrä pieniä urheilijoita Joensuussa.

Kotimaa
Lapset yleisurheilukentällä Joensuun Hammaslahdessa.
Riikka Heikkilä / Yle

Aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli keskiviikkona satoja lapsia ja aikuisia Joensuun Hammaslahden urheilukentälle. Pyhäselän urheilijat ja Paikallisosuuspankki järjestivät Poppi-kisat 30. kerran.

Kisojen osallistujamäärä hipoi ennätyslukemia, kilpailemassa oli yhteensä 301 lasta. Viime vuonna kisaili 170 lasta. Kyseessä on suurin lasten yleisurheilukisa Pohjois-Karjalassa. Ennätysvuonna 2003 osallistujia oli 370.

- Hyvä sää ja olympialaiset selittävät varmastikin tämän vuoden kisojen hyvää osallistujamäärää. Kisailijoita oli niin paljon, että esimerkiksi pituuhyppy olisi yhden suorituspaikan sijaan pitänyt järjestää kahdessa paikassa, yleisurheiluosaston puheenjohtaja Eero Könönen kertoo.

Moni paikalla ollut vanhempi kertoi lastensa seuranneen tiiviisti olympialaisia televisiosta. Myöhään illalla tulleita lähetyksiä oli nauhoitettu ja katseltu tarkasti seuraavana päivänä. Kello 17.35 alkaneet Poppi-kisat saatiin päätökseen vasta iltayhdeksän aikoihin.

Lasten yleisurheilukisoissa jokainen sai osallistujamitalin, ja sarjojen kolme parasta palkittiin vielä lisämitaleilla. Kisoissa tehtiin puolenkymmentä Pohjois-Karjalan kärkitulosta.