Warkauden hylkäys parantaa merilappilaisten asemia jalkapallon Kakkosessa

Luovuttamisen perusteella sarjasta hylättyä varkautelaisjoukkuetta vastaan pelattujen ottelujen pisteet mitätöidään. PS Kemille ja Tornion TP-47:lle tämä tarkoittaa sarja-asemien paranemista.

urheilu
PS Kemi pelaa jalkapallon Kakkosessa, kuva ottelusta Warkaus JK:a vastaan.
Teemu Kvist

Warkaus JK on suljettu pois jalkapallon Miesten Kakkosesta. Palloliitto katsoi, että joukkue luovutti tiistaisen ottelunsa, koska se jätti saapumatta Tornioon. Palloliiton otteluissa ei sallita luovutuksia.

Päätöksen mukaan Warkauden ottelut mitätöidään ja joukkue jää lohkossaan viimeiseksi. Otteluiden mitätöinti ei kuitenkaan poista pelattujen otteluiden henkilökohtaisia tilastoja.

Palloliiton päätöksestä seuraa, että PS Kemin ja Tornion Pallo-47:n asemat sarjataulukossa paranevat, koska molemmat joukkueet ovat hävinneet Warkaudelle.

PS Kemi lähenee kärkeä

PS Kemi menetti Warkauden hylkäyksen takia vain kolme pistettä, kun suurin menettäjä AC Kajaani menettää peräti yhdeksän pistettä kaikista voittamistaan kolmesta ottelusta Warkaus JK:a vastaan.

Näin PS Kemin ero sarjakärki Kajaaniin kapenee yli kymmenestä pisteestä viiteen.

Joukkueen puheenjohtaja Matti Torvikoski muistuttaa kuitenkin, että sarjassa on vielä monella muullakin mahdollisuuksia nousta kärkikahinoihin - kuten myös joutua putoajien listalle.

Ei voi olla Suomen Kakkosen sarjatason kuvaa, että Warkaus otti takkiin Kajaanilta 13-0.

Matti Torvikoski

- Pieni helpotus se tietysti oli siinä mielessä, että tämä varmasti antaa myös pelaajille uutta potkua taisteluun sarjakärjen paikasta, Torvikoski arvelee.

- Surullistahan tämä tietysti on Warkauden kannalta, mutta on toisaalta ollut nähtävissäkin kun joukkueen tilannetta on seurannut.

Tornion TP-47:lle Palloliiton päätös tietää sitä, että tilanne sarjan loppupäässä helpottuu. Tornio hävisi ainoan pelinsä Warkautta vastaan, joten se ei menetä hylkäyksessä yhtään pistettä.

- Säännöt ovat sääntöjä, eihän tätä muuten saada kohdilleen. Ei voida soittaa edellisenä iltana vastustajajoukkueelle, että emme me pääsekään pelaaamaan, Jani Perttula sanoo.

Ratkaisu on Matti Torvikosken mukaan myös urheilullisesti oikea.

- Ei voi olla Suomen Kakkosen sarjatason kuvaa, että Warkaus otti takkiin Kajaanilta 13-0 ja meillekin hävisivät 8-0. Ei se ole yleisön kannaltakaan oikein, Torvikoski perustelee.