Makeanhimoisen unelma - suklaamuseo

Maistuisiko Faberge-suklaamuna? Hyppää Krimin koneeseen.

Ulkomaat
Koristeellisia kananmunia esillä.

Museon rakentaminen kesti 6 kuukautta ja siihen kului 1,5 tonnia suklaata. Rakennustöissä käytettiin kuuluisaa belgialaista suklaata.

Esillä on muun muassa Fabergen munia, hallitsijoiden kruunuja, asemarakennus sekä monumetti Kristoffer Kolumbuksesta, kaikki tehty tietenkin suklaan eri muodoista.

Mielenkiintoinen on myös Sokolantsa-hahmo, joka on normaalin naisen pituinen ja pitelee kädessään tarjotinta. Sen rakentamiseen kului 200 kiloa valkosuklaata.

- Yleensä museon lämpötila on 18 astetta, koska suklaa alkaa sulaa 24 asteessa, museon opas kertoo.

Museo löytyy Ukrainasta Krimin hallintoalueen pääkaupungista Simferopolista.