Yritysten maksuvaikeudet lisääntyneet

Yhä useamman yrityksen maksut viivästyvät. Perinnän kohteena olevia yrityksiä on nyt noin seitsemän prosenttia kaikista yrityksistä. Eniten vaikeuksia on majoitus- ja ravitsemisalalla toimivilla yrityksillä. Maakunnittain paras tilanne on Pohjanmaalla, mutta Kymenlaakson tilanne on heikentynyt nopeasti.

talous

Maksuvaikeuksissa olevien yritysten määrä on kasvanut selvästi viime vuoden lukemiin verrattuna.

Huhti-kesäkuussa perinnän kohteena oli seitsemän prosenttia maamme koko yrityskannasta. Kaikkiaan perinnän kohteena oli 30 968 yritystä. Näistä hieman alle 3 000 lopetti toiminta jakson aikana, selviää JM Tieto Oy:n ja Intrum Justitia Oy:n Asiakasvalinta.fi-verkkopalvelun tiedoista.

Vuoden 2011 vastaavasta jaksosta perinnän kohteena olevien yritysten määrä kasvoi 15,4 prosenttia.

Yritysten vaikeudet koskevat koko Suomea. Kymenlaaksossa tilanne on jopa huolestuttava. Siellä perinnän kohteena olevien yritysten määrä liki kaksinkertaistui, nousua oli 88,5 prosenttia. Kaikista kymenlaaksolaisista yrityksistä 11,6 prosenttia oli perinnän kohteena huhti-kesäkuun aikana.

Kasvu oli nopeaa myös Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Vain Lapissa perinnän kohteena olevien yritysten määrä ei kasvanut.

Vähiten perinnän kohteena olevia yrityksiä on Pohjanmaalla, 4,1 prosenttia maakunnan yrityksistä. Myös Kainuussa ja Lapissa luvut ovat lähes yhtä pienet.

Eniten vaikeuksia on majoitus- ja ravitsemisalan yrityksillä. Merkittävästi ovat kasvaneet myös kiinteistöalan perinnät. Myös yli 20 työntekijän yritysten vaikeudet ovat lisääntyneet paljon.