Yritykset maksuvaikeuksissa Kymenlaaksossa

Maksuvaikeuksissa olevien yritysten määrä on lähes tuplaantunut Kymenlaaksossa huhti-kesäkuussa viime vuoteen verrattuna. Perintätoimet käynnistetään entistä herkemmin.

Talousvaikeudet
YLE / Anna Huttinen

Kotkan Yrittäjien puheenjohtajan Raimo Pippolan mukaan yritysten maksuvaikeuksien kasvu voi osaksi johtua siitä, että perintätoimet käynnistetään nykyisin entistä herkemmin. Pippolan mukaan vuodesta 2008 alkanut talouden heikentyminen on vienyt monen pk-yrittäjän eväät vähiin.

Yritysten vaikeudet koskevat koko Suomea, mutta maksuvaikeuksien kasvu oli suurinta Kymenlaaksossa. Kaikkiaan Kymenlaaksossa perinnän kohteena oli vajaat 1 500 yritystä huhti-toukokuun aikana, mikä tarkoittaa sitä, että alle 12 prosentilla yrityksistä oli maksuvaikeuksia.

- Tuleva E18-tie luo uskoa parempaan tulevaisuuteen. Se lisää venäläisten kanssa käytävää kauppaa, joka voi säteillä muillekin aloille, Pippola sanoo.

Koko maassa perinnän kohteena oli seitsemän prosenttia yrityksistä. Eniten vaikeuksia on majoitus- ja ravitsemisalan yrityksillä, selviää JM Tieto Oy:n ja Intrum Justitia Oy:n Asiakasvalinta.fi-verkkopalvelun tiedoista.