Moventas keskittää tuotannon Jyväskylään

Vaihdevalmistaja Moventas keskittää toimintojaan Jyväskylään. Tuulivoima- ja teollisuusvaihteiden tuotanto Suomessa keskitetään loppuvuoden aikana Rautpohjan ja Etelä-Keljon tehtaisiin. Yhtiöllä riittää tilauksia loppuvuodeksi, mutta ensi vuoden tilauskirjat näyttävät vajailta.

Moventas
Tuulivoimalan vaihteistoa
YLE Keski-Suomi

Teollisuus- ja tuulivoimavaihteistoja valmistava Moventas keskittää toimintaansa Jyväskylään. Moventas Wind ja Moventas Santasalo fuusioituvat elokuun lopussa yhdeksi yhtiöksi, jonka nimeksi tulee Moventas Gears.

Keväällä yhtiö ilmoitti siirtävänsä Karkkilan tehtaan tuotannon Jyväskylään. Yt-neuvottelujen seurauksena Jyväskylään siirtyy parikymmentä työntekijää.

Jyväskylään laajempi tuotanto

Keskittämisen myötä tuotanto Jyväskylässä laajenee.

- Aikaisemmin Jyväskylässä tehtiin vain tuulipuolen vaihteita, mutta jatkossa tehdään sekä tuuli- että teollisuusvaihteita ja tätä kautta saavutetaan parempi tehtaan käyttöaste, kertoo toimitusjohtaja Mikael Laine.

Moventaksen ensi vuoden tilauskanta näyttää vielä vajaalta.

- Näkymät ovat kohtuulliset, emme voi erityisen hyvästä ajasta puhua, mutta ei myöskään erityisen huonoista ajoista. Loppuvuosi on hyvin täynnä, mutta ensi vuoden tilauskirjoissa on kyllä tilaa.