1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tutkimus: Satunnainen seksi ei kiinnosta nuoria

Tutkimuksen mukaan juhliminen ja sinkkuelämä ovat stereotypiota, jotka kuvaavat vain harvoja suomalaisnuoria. Suurimman osan tavoitteita ovat perhe ja onnellinen parisuhde.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Irtosuhteet eivät kiinnosta nuoria, ilmenee tuoreesta nuorisotutkimuksesta.

Kansallisen Nuorisotutkimuksen mukaan vain 14 prosenttia kertoo olevansa kiinnostunut irtosuhteista. Valtaosa eli 60 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi sen sijaan olevansa kiinnostunut perhe-elämästä ja vakituisesta, onnellisesta parisuhteesta.

Tutkimuksen tekijät luonnehtivat Suomen 15 – 30 –vuotiaita nuoria arvoiltaan melko konservatiivisiksi, maanläheisiksi ja perhekeskeisiksi.

Nyt vaaditaan konkreettisia tekoja, joilla vahvistetaan nuorten tulevaisuudenuskoa.

Mikko Ampuja

Usko tulevaisuuteen horjuu

Samassa kyselyssä tiedusteltiin myös nuoren suhtautumista Suomen tulevaisuuteen. Talouden yleinen epävarmuus vaikuttaa myös nuorten tulevaisuudenuskoon.

Tulosten mukaan 59 prosenttia vastaajista on huolestunut Suomen talouden tilanteesta. Vain 40 prosenttia allekirjoitti väitteen "jokainen, joka todella haluaa, myös pärjää elämässään".

- Nyt vaaditaan konkreettisia tekoja, joilla vahvistetaan nuorten tulevaisuudenuskoa. Suomen tulevaisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että meillä on kasvamassa sukupolvi, joka uskaltaa unelmoida paremmasta Suomesta ja on valmis tekemään töitä yhteisen hyvän eteen, sanoo kehitysjohtaja Mikko Ampuja kyselyn toteuttaneesta tutkimusyhtiö 15/30 Researchista.

Sähköpostikyselyyn vastasi runsaat tuhat nuorta. Kansallista Nuorisotutkimusta on tehty vuodesta 2004.