Paukkulan pojat elämysmatkalla Kebnekaisella

Suomen Nuoriso-opisto houkuttelee opiskelijoita Mikkeliin elämysten ja rokin avulla. Yhteistyökumppanit löytyvät omalta kulttuurikampukselta, linjaa opiston uusi rehtori Jukka Tammisuo.

Kebnekaise
Rehtori Jukka Tammisuo, Jukka Siitonen ja Tommi Närhi Ruotsin korkeimman vuoren huipulla.
Jukka Tammisuon kuva-albumi

Paukkulan kampuksen uusi isäntä Jukka Tammisuo vannoo yhdessä tekemisen nimeen. Maailmalta oppia hakenut sosiaalipsykologian ja liikuntatieteiden maisteri haluaa tarjota yhteisöllisiä elämyksiä sekä opiskelijoille että kulttuurikampuksen omalle henkilökunnalle.

Esimerkkinä tulevasta on pari viikkoa sitten tehty kiipeilyreissu Ruotsin korkeimmille tuntureille elämys- ja luontotoiminnasta vastaavien opettajien kanssa.

- Paukkulassa Lapin vaelluksilla on pitkät perinteet. Tulevaisuudessa 16-20 -vuotiaat opiskelijat voisi inspiroida muillakin ympäristöillä, kun ensin inspiroidaan opettajat Kebnekaisella, nauraa kiipeilyä pari vuosikymmentä itse harrastanut rehtori.

Kiipeilyreissu Ruotsiin oli tosin paljon haastavampi kuin alunperin suunniteltiin. Lumivyöryvaara, myrskytuulet ja umpisumu huipulla tarjosivat ikimuistoisen elämyksen harrastajakiipeilijöille, vaikka turvallisuudesta ei tingitty, kertaa Jukka Tammisuo opintoretkeä.

- Kun päästiin takaisin, mottonamme oli, että jos vaimot olisivat tienneet mihin lähdettiin, eivät olisi päästäneet. Ja jos pojat itse olisivat tienneet mihin lähdetään, eivät olisi lähteneet.

Yhteistyökumppanit löytyvät nurkan takaa

Heinäkuussa Nuoriso-opiston rehtorina aloittanut savonlinnalainen Jukka Tammisuo on hankkinut työkokemusta Mikkelin ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Tanhuvaaran Urheiluopiston leivissä.

Uusi työympäristö ja ammattitaitoinen henkilökunta Paukkulantiellä saavat rehtorilta erityiskiitosta. Nyt haasteena on levittää kampuksen näkyvyyttä ja tunnettuutta entistä laajemmalle.

Luvassa enemmän elämyksiä ja kokemuksia opiskelijoille.

rehtori Jukka Tammisuo

- Syyskuussa starttaava esittävien taiteiden osaamiskeskus on kärki, jolla Suomen Nuoriso-Opisto suuntaa eteenpäin. Uudelta liikunnan peruskurssilta odotan myös paljon. Ja kampuksen alueella mahdollisesti ensi kesänä järjestettävä rockfestivaali lisää varmasti kiinnostusta Mikkeliä kohtaan, listaa JukkaTammisuo.

Uuden rehtorin kädenjälki näkyy myös tänä syksynä lisääntyneenä kurssitarjontana. Luontevimmat opiston yhteistyökumppanit löytyvät nurkan takaa samalta kampukselta.

- Etelä-Savon tanssiopiston kanssa yhteistyösuunnitelmat ovat pitkällä, ja Etelä-Savon Liikunnan kanssa kehitellään järjestöille räätälöityä koulutusta. Mikkelin kansalaisopisto ja Etelä-Savon taidetoimikunta ovat myös kiinnostavia yhteistyökumppaneita tulevaisuutta ajatellen.