Hyppää sisältöön

Utin Pilvenveikot tarjoaa rosvopaistia ravintolapäivänä

Partiolaiset kerryttävät sunnuntaina matkakassaa pystyttämällä pop up –ravintolan Kouvolan Utissa. Tarjolla on muun muassa paikallista mustikkaa.

Pop-up ravintola B-Smokery tarjoaa possunkylkeä ja häränrintaa Hernesaarenrannassa. Kuva: YLE

Ravintolapäivinä pop up -ravintoloita ilmestyy tyhjästä päivän ajaksi eri puolilla maata. Partiolippukunta Utin Pilvenveikkojen nuoret osallistuvat sunnuntaina ravintolapäivään ensimmäistä kertaa.

- Vierailimme yhdessä paikallisessa ravintolassa viime ravintolapäivänä. Siellä oli mukava tunnelma. Mietimme, että tämä on hyvä keino kerätä rahaa muutaman vuoden päästä tehtävään Japanin matkaamme, kertoo partiojohtaja Emilia Mänttäri.

Motivoituneet partiolaiset ovat puuhanneet ravintolaa pystyyn jo jonkin aikaa. Uttiin pystytettävää ravintolaa varten on hankittu katoksia, pöytiä ja tietysti raaka-aineita ruokia varten. Tilapäisravintolan menu on monipuolinen.

- Meidän bravuuri on pääruoka, rosvopaisti. Alkupalaksi on sienikeittoa ja saaristolaisleipää. Mustikat jälkiruokana olevaan piirakkaan on kerätty Utista, Mänttäri sanoo.

Tempauksen valmistelutöitä hoitaa neljän hengen ydinporukka, jonka lisäksi partiolaisten joukosta löytyy auttavia käsiä esimerkiksi kauppareissuja varten.

Mietimme, että tämä on hyvä keino kerätä rahaa muutaman vuoden päästä tehtävään Japanin matkaamme.

Emilia Mänttäri

- Aikaisin aamulla saadaan aloittaa, koska rosvopaisti on nuotion alla noin 12 tuntia. Meitä auttaa se, että ravintola on omakotitalon pihassa. Saamme sieltä sähköä ja vettä.

Kouvolan Utissa sijaitsevan pop up -ravintolan nimeksi on annettu Lentäjän poika. Ravintola on varautunut 70 hengen visiittiin.

Kymenlaaksossa ravintolapäivään on ilmoittautunut ainakin toistakymmentä pop up -ravintolaa. Kouvolan lisäksi pop up -ravintoloita ilmestyy sunnuntaina Kotkaan, Miehikkälään ja Iittiin.

.
.