Sorsastus alkaa - osalla pesueista kehitys kesken

Sorsastukseen osallistuu Suomessa 100 000 metsästäjää. Riistanhoitokeskuksesta muistutetaan, että lajitunnistus, lyhyet ampumamatkat ja koiran käyttö ovat avaimia onnistuneeseen jahtiin.

sorsastus
Lintukoira
Yle Etelä-Karjala

Sorsastus alkaa tänään kello 12. Metsähanhen metsästystä on viimevuotiseen tapaan rajoitettu ,ja se alkaa koko maassa vasta syyskuussa.

Maamme yli 300 000 metsästäjästä yli 100 000 osallistuu sorsastukseen. Satakunnan 17 000 metsästäjästä vesilintujahtiin lähtee yli puolet.

Vesilintukannat ovat pääsääntöisesti viimevuotista paremmalla tasolla. Myös Satakunnassa vesilintujen pesintä on onnistunut normaalisti. Sateisen ja kolean kesän vuoksi linnuilla on kuitenkin jonkin verran uusintapesueita ja osalla niistä on kehitys kesken.

- Metsästäjien kannattaa jahdin ensimmäisinä päivinä välttää ampumasta näitä lintuja, jotka eivät lennä. Ne eivät ole haavoittuneita, vaan ne eivät välttämättä vielä osaa lentää tai niillä on sulkiminen kesken, sanoo riistanhoidonneuvoja Reima Laaja Suomen Riistakeskus Satakunnasta.

Vesilintuja ammuttiin Suomessa viime vuonna noin puoli miljoona. Yli puolet niistä oli sinisorsia. Sorsastus päättyy joulukuun lopussa.