1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Simo Ojanen

"Kirjuri ei kaipaa maksullista huvipuistoa"

Simo Ojasella ja Hannes Tiiralla on vahva kytky Kirjurinluotoon. Kirjailijakaksikko ei juurikaan innostu ajatuksesta, että porilaisten olohuoneeseen rakennettaisiin kaupallista "hurlumhöötä".

Kuva: Yle

Porin Kirjurinluodon alueelle pohditaan uutta toiminnallisuutta. Hanketta vetävä Prizztech ei osaa tässä vaiheessa arvoida, mitä uutta alueelle voitaisiin tuoda. Pelle Hermannin isä Simo Ojanen ja Kirjurinluodosta kirjan kirjoittanut Hannes Tiira kahvahtavat ajatusta, että vaihtoehtojen joukossa olisi maksullinen, moderni huvipuisto härveleineen.

- Sosiaalinen näkökulma on tärkeä. Huvipuistoreissut ovat kalliita ja köyhilläkin perheillä pitää olla paikka, jossa lasten kanssa voi käydä. Minusta Kirjurinluodon pitää pysyä sellaisena, sanoo Hannes Tiira.

Simo Ojanen painottaa, että hänellekin maksuttomuuden periaate on tärkeä.

Sinne pitäisi saada tikapuut, jotka menevät avaruuteen!

8-vuotias Siiri

- Veijo Pasasen kanssa sovimme aikoinaan, että Pelle Hermannin nimellä ei rahasteta. Siitä periaatteesta olen pitänyt kiinni.

Ojanen lähtisi pohtimaan toimintoja lasten toiminnallisuuden kautta.

- Lapsilta on nykyään kielletty puissa kiipeily ja muu vastaavanlainen toiminta ja lasten koordinaatiokyky onkin heikentynyt. Leikkipuisto, jossa lapset voisivat turvallisesti loikkia, hyppiä ja kiipeillä ja kehittää sitä koordinaatiotaan, Simo Ojanen sanoo.

Tiira on samoilla linjoilla.

- Sen on oltava jotain omaperäistä, eikä pohjautua niinkään teknisiin härveleihin.

Simo Ojasen 8-vuotias tyttärentytär Siiri oli papalleen kertonut omasta ideastaan.

- Sinne pitäisi saada tikapuut, jotka menevät avaruuteen!