Valvontakamerat saivat ahtaajat lakkoon Oulun satamassa

Oritkarin sataman 70 ahtaajaa on marssinut pois työpaikoiltaan perjantaina. Mielenilmauksen taustalla on satamaan asennetut valvontakamerat.

Kotimaa
Laivaa lastataan Oulun satamassa
Yle

Noin 70 ahtaajaa on mennyt lakkoon Oulussa Oritkarin satamassa. Mielenilmaus alkoi perjantaiaamuna ja töihin palataan lauantaiaamuna kello kuusi.

Kiistan taustalla ovat työnantajan asentamat kamerat, ja niihin liitetyt tarkkailumonitorit, jotka loukkaavat työntekijöiden yksityisyyttä.

- Yksityisyydensuoja työelämässä rikkoontuu. Monitoreita on käytetty työntekijöiden seurantaan ja ohjeistamiseen. Tässä on myös salakatselun perusteet olemassa, kertoo pääluottamusmies Pauli Keränen.

Logistiikkayhtiö Herman Andersson pitää lakkoa laittomana. Sen mukaan valvontakamerat ovat osa normaalia satamatoimintaa, mutta kameroita käytetään myös muihin lain sallimiin tarkoituksiin. Asiaa on käsitelty kevään yt-menettelyssä.

Toimitusjohtaja Jari Rantamaula kiistää salakatseluväitteet.

- Olemme valmiit tarkastelemaan monitoreiden sijoittelua ja sitä tapaa millä niiden tuottamaa kuvaa hyödynnetään. Tarvittaessa teemme siihen muutoksia, mutta itse kameravalvonnasta meillä ei ole mitään tarkoitusta luopua.