1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Sotilasviisiottelun MM-järjestelyt ovat Hämeen rykmentin voimannäyttö

Lahdessa parhaillaan kisattavat sotilasviisiottelun MM-kisat ovat Hämeen Rykmentin järjestäminä ensimmäiset ja viimeiset. Rykmentti lakkautetaan vuonna 2014. Kisapaikoille saatetaan vielä palata.

urheilu
Sotilasviisiottelijat MM-kisojen uintiesteillä
Esteuinti on yksi sotilasviisiottelun lajeista.Yle/ Heikki Ahonen

Hämeen Rykmentti on ollut mukana järjestämässä vastaavia pohjoismaisia kisoja aiemminkin.

Nyt Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettäviin MM-tason kisoihin osallistuu liki kaksisataa sotilasurheilijaa yli kolmestakymmenestä maasta.

Suomalaisia on mukana keskiviikkona käynnistyneissä ja sunnuntaihin asti kestävissä kilpailuissa yhdeksän. Heidän odotetaan petraavan sijoituksiaan viikon loppua kohden.

- Vähän ollaan jäljessä tavoitteista, mutta kisat ovat vielä kesken ja tulokset lopullisia vasta kun kaikki päivät ovat takana, sanoo Hämeen Rykmentin yliluutnantti, tulospalvelujohtaja Jari Kivelä.

Kuninkuuslajina esterata

Yleisö pääsee seuraamaan kisoja tapahtumapaikoille ja netistä.

Sotilasviisiottelun lajivalikoima on siviilien silmin eksoottinen. Urheilijoilta vaaditaan niin nopeutta, tarkkuutta kuin kestävyyttäkin.

Perjantaina kilpailtiin esteuinnissa ja käsikranaatinheitossa. Ennen sitä vuorossa olivat esteratajuoksu ja kivääriammunnat.

Lauantain mittellöt käydään maastojuoksussa ja sunnuntaina on edessä vielä esteradan viestiosuus.

Kilpailujen keskus on Hämeen Rykmentti Lahden Hennalassa. Kasarmin ohella ottelut on järjestetty maauimalassa ja Hälvälän ampumaradalla.

Jari Kivelä ei pidä mahdottomana, että kilpailupaikoille vielä palattaisiin vuoden 2014 jälkeenkin.

- Varsinaisesti järjestävä taho on Suomen puolustusvoimat ja siitä, käytetäänkö näitä suorituspaikkoja mahdollisesti vielä jatkossa, tehdään päätöksiä varmasti sitten kun ajankohtaista on. Hämeen Rykmentin toimesta nämä ovat kuitenkin viimeiset MM-kilpailut sotilasviisiottelussa.

Lue seuraavaksi