Kristilliset uudella teemalla vaaleihin

Lappeenrannan kristillisdemokraattien ehdokashankinta kunnallisvaaleihin on sujunut vauhdikkaammin kuin neljä vuotta sitten. Vaaliteemoissa puolueelle tärkeät sosiaali- ja terveyspalvelut saavat rinnalleen energia-asiat.

Kuntavaalit 2012

Lappeenrannan kristillisdemokraateilla on vauhti päällä, kun katsotaan syksyn kunnallisvaalien ehdokasasettelua. Puolue on saanut kaupungissa listoilleen 25 ehdokasta, joista neljä on sitoutumattomia.

Neljä vuotta sitten ehdokkaita oli kaikkiaan 22.

- Aikaisempien vaalien kokemuksella ehdokkaita ilmoittautuu vielä viimeisellä ilmoittautumisviikolla, sanoo vaalipäällikkö Juha Rantalainen.

Rantalaisen mukaan muutama henkilö miettii vielä ehdokkuuttaan.

Ehdokaslistat on jätettävä 18. syyskuuta, mutta Lappeenrannassa kristillisdemokraatit ovat vaatineet, että ehdokkaat ilmoittautuvat viimeistään 16. syyskuuta.

- Näin meillä on mahdollisuus tehdä papereihin viime hetken muutokset.

Nuoruuden intoa ja kokemuksen vakautta

Kisaan mukaan ilmoittautuneiden ehdokkaiden ikähaitari on laaja. Nuorin ehdokas on 18-vuotias lukiolainen Hilla Ryösö ja iäkkäin 78-vuotias varatuomari Matti Mölsä. Mölsän lisäksi nykyisistä valtuutetuista ovat mukana kaikki muut paitsi Marjatta Laakko.

Ehdokkaiden joukossa on muun muassa diplomi-insinöörejä, minkä ansiosta puolue voi vaalipäällikön mukaan ottaa energia-asiat yhdeksi vaaliteemakseen.

- Tähän mennessä meille ovat olleet tärkeitä sosiaali- ja terveyspalvelut, Rantalainen sanoo.

Rantalainen on innoissaan myös siitä, että puolue on Lappeenrannassa saanut ehdokkaita ympäri kaupungin. Keskusta-alueen lisäksi ehdokkaita on myös haja-asutusalueilta. Esimerkiksi Joutsenoon pari vuotta sitten muuttanut, pitkään Imatran kunnallispolitiikassa mukana ollut lääkäri Antti Jarva pyrkii takaisin kunnallispolitiikkaan.

Puolue julkaisi Lappeenrannan ehdokastilanteen perjantai-iltana satamatorilla.