Weekend-festivaalin järjestäjä: Olemme hyvin pahoillamme

Julkisen liikenteen kapasiteettia ei saatu ponnisteluista huolimatta nostettua perjantaita varten toivotulle tasolle, järjestäjä toteaa tapahtuman Facebook-sivuilla.

Kotimaa
Autoruuhkaa ja kävelijöitä Weekend-festivaalin läheisyydessä Espoossa.
Lauantain vastaisena yönä osa Weekend-festivaalin yleisöstä joutui palaamaan takaisin kävellen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Espoon Luukissa järjestettävä Weekend Festival pahoittelee Facebook-sivuillaan perjantaista liikennekaaosta. Sivuilla kirjoitetaan, että kovasta yrittämisestä huolimatta järjestelyt Vihdintiellä olivat puutteelliset. Järjestäjä vakuuttaa tänään lauantaina tekevänsä vielä tiiviimpää yhteistyötä Espoon poliisilaitoksen kanssa.

- Toivomme, että ruuhkat helpottavat huomattavasti. Käymme kaiken palautteen tarkkaan läpi heti kun ennätämme, ja pyrimme parantamaan järjestelyjä kaikin mahdollisin tavoin, festivaalin sivuilla kirjoitetaan.

Järjestäjän mukaan lauantaina väkeä on ennakkomyynnin perusteella tulossa huomattavasti vähemmän eikä myöskään rannekkeenvaihtoa juurikaan ole.

- Uskomme tämän jouduttavan alueelle saapumista huomattavasti. Toivomme kuitenkin, että asiakkaat lähtisivät matkaan hyvissä ajoin ja miettisivät saapumisreittinsä etukäteen.

Tapahtumanjärjestäjä kuitenkin myöntää, että sillä on rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa julkisen liikenteen toimintaan.

- Kaikista ponnisteluistamme huolimatta julkisen liikenteen kapasiteettia ei saatu nostettua toivomallemme tasolle perjantaita varten, olemme tästä hyvin pahoillamme.

Järjestäjä kehottaa alueelle saapuvia tulemaan pyörillä tai mopoilla tai hankkimaan linja-autoliput ennakkoon. Lisäksi se vinkkaa, että alueelle pääsee myös Vihdintietä pohjoisesta etelän suuntaan. Järjestäjän mukaan tämä voi olla nopeampi reitti, mikäli etelän suunnalla on paljon ruuhkaa. Myös taksin tilaamista suositellaan ennakkoon ja kustannusten vuoksi neuvotaan keräämään isompi porukka kasaan taksia varten.

Kaksipäiväisen tapahtuman pääesiintyjiin lukeutuvat esimerkiksi Skrillex, David Guetta ja Hurts. Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali ilmoittaa teemakseen nykymusiikin "genrerajoihin katsomatta".

Perjantaina tapahtuma keräsi 25 000 osallistujaa, mikä ylitti järjestäjien odotukset. Tapahtuman Facebook-sivu on täyttynyt illan ja yön mittaan kymmenistä negatiivisista palautteista, kun tuhansia alueelle matkaavia jumiutui tuntikausiksi liikenneruuhkiin. Moni ei ruuhkien vuoksi ehtinyt näkemään esimerkiksi iltakuudelta keikkansa aloittanutta Skrillexiä.