Helsinki City Marathon juostiin tänään auringon alla

Helsinki City Marathon juostiin tänään 32 kerran. Monelle juoksijalle olisi kelvannut kuluneena kesänä tutuksi tullut vilpoinen sää, mutta auringon paahteesta huolimatta matkaa lähti taittamaan yli 5 000 osanottajaa.

Kotimaa
Juoksijoita Helsinki City Maratonilla.
Ella Mikkola / Yle

Helsinki City Marathonin johtajan Pertti Raunion mukaan maraton on lajina vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten keskuudessa, vaikka suosion kasvu on pysähtynyt.

- Vuonna 2004 osanottajia oli 6800, mutta nyt luku on vakiintunut viiteen ja puoleen tuhanteen. Se on silti suomalaisittain iso luku, Raunio sanoo.

Maratonin osallistujista suuri osa oli suomalaisia, mutta mukaan mahtui myös monia muita kansallisuuksia. Enemmistö juoksijoista oli miehiä, ja osallistujien keski-ikä pyöri neljänkymmenen yläpuolella. Juoksijoiden taso vaihteli ensikertalaisista kymmeniä maratoneja juosseisiin.

- Kun tulee vastaan se kärki, niin niille on hienoa taputtaa tuolla reitin varrella jo, kertoo 23-vuotias Elina Jokipii.

Toivottavasti tullaan maaliin, se on pääasia

Veera Savikkomaa

Kaksi edellistä Helsinki City Marathonia voittanut kestävyysjuoksija Leena Puotiniemi juoksi tänään omaksi ilokseen, sillä edellisestä, Lontoon olympialaisissa kisatusta maratonista, on vasta 13 päivää aikaa.

- Tapahtuma on mukava, ja osan tunnelmasta tekee se, että reitti kulkee Lauttasaaren läpi, missä myös asumme. Olisin toki toivonut, että olisin voinut juosta täydessä vedossa, mutta se ei ole näin lyhyellä palautumisella mahdollista, Puotiniemi sanoo.

Monelle päivän maratoonarille tärkein tavoite oli päästä maaliin saakka.

- Toivottavasti tullaan maaliin, se on pääasia, ensimmäiselle maratonilleen lähtevä Veera Savikkomaa sanoo.