Martti Korhonen antaa tilaa uusille valtuutetuille

Vasemmistoliiton kansanedustaja Martti Korhonen ei asetu ehdolle Oulun valtuustoon. Suurin syy liittyy ajankäyttöön. Eduskunnassa Korhosta työllistää muun muassa ympäristövaliokunnan puheenjohtajuus.

Martti Korhonen
Kansanedustaja Martti Korhonen (vas.)
Martti Korhonen.Yle

Vasemmistoliiton pitkän linjan poliitikko, kansanedustaja Martti Korhonen ei asetu enää ehdolle syksyn kunnallisvaaleissa. Korhonen valittiin Oulun kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran 27 vuotta sitten. Hän perustelee kunnallispolitiikan jättämistä muun muassa aikapulalla.

- Ajan puutteen vuoksi on tehtävä valintoja ja painotettava niitä asioita, joihin minun mittaristossani aikaa tarvitaan. Uuden Oulun syntymisen myötä tilanne on uudenlainen. Se helpotti omaa päätöstä: Uudet asiat, uudet ihmiset. Uusien on helpompi tulla pätöksentekoon mukaan kun rasitteena ei ole historiaa kovin kaukaa, Korhonen arvioi.

Oulun valtuustosta jää nyt pois harvinaisen monta politiikan veteraania, muun muassa Heikki Keränen sosialidemoraateista, Esko Kurvinen kokoomuksesta ja vihreiden Taina Pitkänen-Koli. Myös Uuden Oulun yhdistymishallituksen puheenjohtaja, keskustan Kyösti Oikarinen jättää kuntapolitiikan. Kokoomuksen entinen kansanedustaja Suvi Linden harkitsee vielä ehdokkuuttaan.