Linda Sipilän uutuusmallisto tarjoaa designia kotiompelijoille

Käsityöharrastuksen nousun myötä käsityöalalla etsitään uusia keinoja harrastajien koukuttamiseen. Taito Etelä-Pohjanmaa ja suunnittelija Linda Sipilä ovat tehneet yhteistyössä syysmalliston, jonka toteuttajia ovat ompelun harrastajat. Ruska-mallisto on tutustuttavissa ja sen kaavoja saa Taito E-P:n toimipisteistä.

Kuva: Yle Pohjanmaa/Johanna Manu

Taito Etelä-Pohjanmaan ja muotisuunnittelija Linda Sipilän yhteistyön tulos eli syksyinen design-vaatemallisto on valmistunut. Ruska-mallisto julkistettiin maanantaina Seinäjoella.

- Olemme tehneet valmistuotepuolella yhteistyötä ammattisuunnittelijoiden kanssa. Nyt samaa yhteistyön tapaa toteutetaan myös tuotesuunnittelussa niin, että ammattisuunnittelijan tekemistä malleista saavat harrastelijat itse toteuttaa vaatteensa, kertoo Taito E-P:n toiminnanjohtaja Kaija Uola.

Linda Sipilän syysmallistossa on syksyisiä ruskan värejä. Vaatteet on suunniteltu niin, että ompelijan ei tarvitse olla ammattilainen.

- Linda suunnitteli vaatteet niin, että niissä ei ole vaikeita kohtia - ja työtä jatkoivat ammattitaitoiset ompelijamme täällä Kaarakan talossa. Heiltä saa myös opastusta vaatteiden toteutukseen, kertoo Kaija Uola viitaten Taito E-P:n syksyn Design-vaate itse tehden -taitopajoihin.

Tuunaa tarpeen mukaan

Suunnittelija Linda Sipilä kertoo Ruska-malliston eläneen ja muokkautuneen suunnitteluprosessin edetessä. Vaatteet on tehty todellisenkokoisille naisille, ei ainoastaan mallivartaloille.

- Ajatus oli, että tehdään sen verran simppeliä, että jokainen saa tehdä tuunaamalla esimerkiksi takistaan omannäköisensä ja päästää luovuuutensa valloilleen, naurahtaa Sipilä.