Säästöohjelmaa kasataan Jyväskylässä

Jyväskylässä tavoitellaan kymmenien miljoonien säästöjä. Velkaantuminen halutaan katkaista. Säästöohjelma on nyt valtuustoryhmien näpeissä.

menojen leikkaaminen
YLE Keski-Suomi / Matti Myller

Jyväskylän talouden tervehdyttämisohjelmasta käydään parhaillaan neuvotteluja valtuustoryhmien kesken. Valtuustosopimuksen tavoitteena on saada kaupungin velkaantuminen pysähtymään ja talous tasapainoon ensi valtuustokauden aikana.

Suurimpien valtuustoryhmien puheenjohtajat uskovat sovun löytyvän. Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Veijo Koskinen sanoo, että neuvotteluja jatketaan lähipäivien aikana.

-Neuvottelut ovat oikeastaan siinä vaiheessa, että meillä on pohjaesitys olemassa jota nyt on sitten ryhmien sisällä kommentoitu. Meidänkin ryhmässä on käyty sitä alustavasti läpi. Työskentelyä jatketaan palautteen pohjalta lähipäivien aikana.

Keskustan ryhmän puheenjohtaja Jari Coljander uskoo, että isoista asioista ryhmät pääsevät sopimukseen.

- Uskon, että valtuustoryhmiltä löytyy peruslinjauksia, perusnäkemyksiä siitä miten edetään ja toimitaan. Sitten jos mennään syvällisemmin ihan käytännön kohteisiin niin siellä sitten tuleekin eroavaisuuksia eri ryhmien kesken.

Velkaantuminen halutaan kuriin

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Selin mukaan neuvotteluissa riittää vielä haasteita, sillä säästötarpeet ovat kaikkiaan kymmeniä miljoonia euroja.

- Erittäin hyvässä hengessä on asiassa edetty ja toivon, että yhteistä näkemystä löytyy. Luonnollisesti ihan kaikista asioista ei saada yksimielisiä kantoja , vastakkaisiakin näkemyksiä on varmasti mutta pyrittäisiin löytämään ne mistä yhteinen kanta on löydettävissä

Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Veijo Koskinen sanoo, että investointeja leikataan rajusti lähivuosina osana kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa.

- Investointien osuus on ollut hyvin merkittävä tässä velkaantumiskehityksessä ja siihen varmasti tullaan puuttumaan aika kovalla kädellä.