Hanhet palasivat Meripuistoon - samoin ulosteongelma

Kokkolan Meripuiston nurmea peittävät jälleen valkoposki- ja kanadanhanhien ulosteet. Hanhet ovat löytäneet puiston muutaman vuoden tauon jälkeen.

hanhet
Hanhien ulostetta nurmikolla

Maanantaina aamupäivällä viitisenkymmentä kanadanhanhea tepasteli leirintäalueen uimarannalla sekä nurmikolla - merialueella uiskenteli seitsemänkymmentä valkoposkihanhea.

Ulosteita on runsaasti uimarannan lisäksi myös frisbeegolf-nurmella sekä leirintäalueen jalkapallokentällä. Viime viikolla hanhia yritettiin häätää muovisilla joutsenilla Morsiussaaresta huvila-alueelta, mutta laihoin tuloksin.

Hanhet saattavat viipyä Kokkolassa vielä kuukauden ennen syysmuuttoa. Uimiskieltoa ei ole ainakaan toistaiseksi tulossa, sanoo Kokkolan puisto- ja liikuntapaikkojen työpäällikkö Terho Lindberg:

- Kyllä uintikielto voi ajankohtaiseksi tulla. Voihan kaupunki uimisen kieltää, jos terveysviranomaiset eivät sitä tee. Ehkä kaupunginkin olisi parempi ainakin suositella, ettei sitä uimarantaa käytetä, missä hanhet uivat ja tallustelevat, pohtii Lindberg.

Lindberg pitää hanhien ulosteita lähinnä kiusallisena hygieniaongelmana. Itse linnuista ei ole vaaraa tai vaivaa. Tänä kesänä puistossa oleilevien hanhien määrä on kasvanut edellisvuosista ja ensimmäistä kertaa hanhet viihtyvät suositulla leirintäalueen rannalla ja viheralueella.