1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. katsastus

Katsastusyritys lupaa hintakilpailua Rovaniemelle

Uusi katsastusyrittäjä lupaa tuoda kilpailua Rovaniemelle. Vastikään avattu Katsastuspisteen asema lupaa katsastuksen 80-90 eurolla, kun viiden kilpailevan aseman hinta on ainakin kympin enemmän. Tosin muut asemat eivät välttämättä ole lähdössä hintakilpaan mukaan.

katsastus

Rovaniemen teollisuuskylään on vastikään avattu uuden Katsastuspiste-ketjun asema.

Katsastuspisteen Rovaniemen päällikön Tauno Torvelan mukaan katsastuksen hinta päästömittauksineen asettuu 80-90 euroon. Hinta on lähes kaksikymppiä halvempi kuin esimerkiksi A-katsastuksella.

A-Katsastuksen hinta on 106 euroa, Katsastushinnat.fi -nettisivuston mukaan Rovaniemen kallein (20.8.).

Uudesta kilpailijasta huolimatta katsastusketjun kaksi asemaa ei aio laskea hintojaan, A-Katsastuksen Lapin aluepäällikkö Aarno Hannula sanoo.

- Enpä usko, että se vaikuttaa meidän hintapolitiikkaamme juuri millään tavalla. Varmaan pysymme samoilla linjoilla kuin tähänkin saakka Käsittääkseni hinnat ovat painuneet jo niin alas, että tällä kustannusrakenteella tuskin päästään tästä alaspäin enää menemään.

Myös muiden katsastusasemien hinnat ovat Rovaniemellä satasen korvilla. Roi Katsastuksella on kaupungissa kaksi asemaa ja K1-Katsastajilla yksi.

Asiakkaita riittänyt kaikille

A-Katsastuksen Hannula ei usko, että uuden ketjun tulosta seuraisi asiakaskato, vaikkapa heidän asemaltaan.

- Viimeinen asema on nyt vasta aloittanut toimintansa, senhän aika näyttää. Kyllä tähän saakka ihan kaikilla on riittänyt varmasti hommia, en usko, että tässä nyt radikaalimpaa muutosta tapahtuu puoleen tai toiseen. Selvää on se, että ainahan uusi asema kun aloittaa, se osuutensa ottaa.

Hannulan mukaan A-Katsastuksessa on riittänyt asiakkaita vuodesta toiseen tasaisesti.

- Autokanta on lisääntynyt huomattavasti. Tätä kautta asiakkaita on riittänyt kaikille, vaikka kilpailua on tullut, Aarno Hannula sanoo.

Rovaniemen uudella katsastusyrittäjällä, Katsastuspisteellä on asemat myös Kemijärvellä, Sodankylässä ja Oulussa.

Lue seuraavaksi