Jussi Niinistö: Jehovan todistajille asevelvollisuus takaisin

Niinistön mukaan yhden ryhmän erityiskohtelu on vaikeaa perustella muille asevelvollisuudesta kieltäytyneille. Jehovan todistajat ovat olleet vapautettuja asevelvollisuudesta vuodesta 1987 lähtien.

politiikka

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) vaatii Jehovan todistajien asevelvollisuuden palauttamista. Jehovan todistajat ovat olleet vapautettuja asevelvollisuudesta vuodesta 1987 lähtien.

- Yhden uskontokunnan erivapaus asevelvollisuudesta ei ole tasapuolinen muita kohtaan, Niinistö kirjoittaa hallitukselle tänään jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Hänen mukaansa yhden ryhmän erityiskohtelu on vaikeaa perustella muille asevelvollisuudesta kieltäytyneille. Niinistö huomauttaa, että Jehovan todistajille ei useissa maissa ole myönnetty vapautusta asevelvollisuudesta.

Jehovan todistajien erityisvapautuksen kumoamista on kannattanut muun muassa edellinen puolustusministeri Stefan Wallin (r.). Hän ehdotti viime marraskuussa, että Jehovan todistajat voisivat suorittaa siviilipalveluksen seurakunnissaan.