1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ilkka Hämäläinen kirjoitti kundioppaan tytöille

Hämäläinen kertoo huomanneensa, että pojat eivät siedä feikkaamista. He haluavat, että tyttö on oma aito itsensä. Kirjassa on käsitelty seitsemänsadan pojan ajatuksia tytöistä.

Kuva: Kirsi Partanen / Yle

Kouvolalainen Ilkka Hämäläinen julkisti tiistaina ensimmäisen kirjansa, jonka nimi on Kundiopas tytöille. Se sisältää Ilkan mietteiden lisäksi seitsemänsadan suomalaisen pojan ajatuksia tytöistä ja tykkäämisestä.

Kyselyllä Hämäläinen etsi vastausta siihen, mitä ominaisuuksia nykyajan poika arvostaa tytöissä. Hämäläinen kertoo, että ensimmäinen ominaisuus, joka kyselyssä nousi esille, oli rehellisyys.

- Pojat eivät siedä feikkaamista. He haluavat, että tyttö on oma aito itsensä. Eli toisin kuin tytöt monesti itse ajattelevat, että pitäisi olla oikein sellainen pinnallinen, kemiallinen blondi, Hämäläinen summaa.

Oli ilahduttavaa huomata, että pojat haluavat luonnollisen ja rehellisen tytön.

Ilkka Hämäläinen

Hämäläinen kertoo ymmärtävänsä, että murrosiässä monille tytöille imago, eri roolit ja ulkonäkö ovat tärkeitä asioita.

- Mutta oli ilahduttavaa huomata, että pojat haluavat luonnollisen ja rehellisen tytön. Sellaisen tytön, joka oikeasti välittää pojasta, jonka kanssa hän seurustelee, Hämäläinen sanoo.

Kundiraati pohti vastauksia

Ilkka Hämäläinen kertoo aiheen hautuneen pitkään mielessä. Hämäläinen on ollut lähes neljä vuotta nuorten Demi-lehdessä avustavana toimittajana. Hämäläinen on pitänyt lehdessä kysy kundilta -palstaa, johon tytöt ovat saaneet lähettää kysymyksiä poikiin liittyen. Hämäläinen kertoo, että vaikka hän työsti kirjaansa vuoden ajan, se kasaantui jo hiljalleen Demi-vuosien kautta.

- Olen pyrkinyt siihen, että antaisin suomalaisen nuoren pojan näkökulman kundiaiheisiin kysymyksiin, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen kertoo, että kysymykset voivat olla aikuisille itsestäänselvyyksiä, mutta 12-17 -vuotiaille elämän tärkeimpiä kysymyksiä. Kysymykset liittyvät usein tunteisiin ja ihastumiseen.

- Mistä tiedän onko poika ihastunut minuun? Miksi ihastukseni ei vastaa viesteihini? Miten lähestyisin poikaa? Hämäläinen luettelee.

Hämäläisen mielestä on tärkeää, että tytöille vastataan kunnioittavasti. Hän kertoo vastanneensa kysymyksiin pääosin omien kokemustensa ja tuntemustensa perusteella. Hämäläinen kertoo järjestäneensä myös kundiraateja kavereidensa kanssa

- Kutsuin nuoria kavereitani kylään ja me keskustelimme tyttöjen ja poikien eroista yhdessä, Hämäläinen kertoo.