Reistaileva puomi raivostuttaa Pietarsaaressa

Pietarsaaren temppuileva tasoristeys pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Kaupungin sisääntuloväylälle Koulukadulle on muodostunut pitkiä autojonoja turhan puomin takana jonotuksen vuoksi. Tasoristeyksen ylläpidosta vastaa Ratahallintokeskus. Se myöntää, että radiotekniikalla hoidettava puomi on reistaillut.

tasoristeys

Puomi on jumittunut alhaalle Koulukadun tasoristeyksessä kahtena päivänä viime viikolla sekä tällä viikolla maanantaina. Pietarsaaren tekninen johtaja Heimo Toiviainen kertoo, että viimeksi puomit olivat alhaalla 50 minuuttia.

- Koulukatu on keskustan tärkein sisääntuloväylä. Vuorokaudessa autoja kulkee sen kautta keskimäärin yksitoistatuhatta.

Toiviaisen mukaan puomivika johtuu ratapihan vaaitustöistä.

- Tässä on ratapiha vieressä ja siellä on viime aikoina tehty vaakatöitä. Vaaka sijaitsee ratapihalla ja sitä on säädetty, siinä on ilmeisesti pienimuotoista junankulkua. Näin minulle on kerrottu, että se on aiheuttanut tätä vikaantumista. Sitä tutkitaan. Ratahallinnon, liikenneviraston vastuuhenkilöit ovat pahoitelleet asiaa ja luvanneet, että he korjaavat asian ripeästi.

- Odotamme, että tässä asiassa ei aikailla, huomauttaa Toiviainen

Vaaratilanteita puomivika ei Heimo Toiviaisen mukaan ole aiheuttanut. Hän kiittelee poliisia, joka on tullut ohjaamaan liikennettä, kun tilanne on kestänyt kauan. Normaalisti puomit ovat junan ohittaessa paikan kiinni 3-5 minuuttia, ja nyt autoilijat ovat tyytyneet odottamaan 10-15 minuuttia ennen kuin he ovat kiirehtineet kiertoteille.

- Koulukadun risteyksestä on mahdollista kääntyä vastaantulevien kaistan tai viereisen tontin kautta muille reitelle. Vaikeita tilanteita syntyy ja tervettä järkeä varmasti kysytään.