Hyrynsalmelaisilla on huoli palveluiden säilyvyydestä

Hyrynsalmen kunta on tunnettu matkailukeskus Ukkohallasta, suopotkupallosta ja aikoinaan myös säämies sammakkoprofessoristaan. Piskuinen kunta sinnittelee Kainuun keskipisteessä. Näin kunnallisvaalien alla kunnan asiat mietityttävät tietenkin myös Hyrynsalmella.

Kuntavaalit 2012
Jenna Heikkinen (vas.) ja Satu Väisänen.
Jenna Heikkinen (vas.) ja Satu Väisänen toivovat, että nuorisotalo säilyy Hyrynsalmella. Jenna haaveilee psykologin tai arkkitehdin ammatista. Satu puolestaan tähtää kielenkääntäjäksi tai kirjailijaksi.Minna Heikura / Yle
Liikennemerkki ohjaa Hyrynsalmelle,
Hyrynsalmelaiset haluavat, että palvelut säilyvät ennallaan. Toiset haikailevat jo kuntaliitosta Suomussalmen kanssa. Ilmapiiri on muuttunut niistä ajoista, jolloin kuntaliitoksiin suhtauduttiin enemmän tunteella.
Jenna Heikkinen (vas.) ja Satu Väisänen.
Satu Väisänen ja Jenna HeikkinenMinna Heikura / Yle

Kunnan vahvuudet ovat maa- ja metsätaloudessa sekä matkailussa. Jo viime vuonna hallintokokeilun alijäämät vetivät kunnan budjetin miiinukselle. Sama on edessä myös ensi vuonna. Korjausliikkeitä ei enää ehditä tehdä, koska hallintokokeilu kuopataan kuluvan vuoden lopussa.

Hyrynsalmen ja Suomussalmen kuntaliitosta selviteltiin jo muutama vuosi takaperin. Tuolloin kannatusta liitokselle ei löytynyt. Nyt tämä asia on jälleen uusien, lokakuussa valittavien kunnanvaltuutettujen asialistalla.