Kiista maasta puhkesi rajuksi verenvuodatukseksi Keniassa

Viljelijöiden ja karjankasvattajien erimielisyydet johtivat joukkotuhoon kenialaiskylässä.

Ulkomaat

Keniassa ainakin 48 ihmistä on hakattu veitsillä tai poltettu hengiltä kahden kilpailevan kansanryhmän vihanpidossa. Hyökkäys on maan pahin etninen väkivaltaisuus useisiin vuosiin.

Pokomo-heimoon kuuluvat hyökkääjät tunkeutuivat orma-heimon kylään Rekatan alueella Kaakkois-Keniassa myöhään tiistaina. Kylä sijaitsee Tanajoessa noin 300 kilometrin päässä pääkaupungista Nairobista.

Kuolonuhreista 31 on naisia, 11 lapsia ja kuusi miehiä, kertoo poliisi. Lisäksi hyökkääjät polttivat useita taloja ja tappoivat kymmenittäin karjaeläimiä.

Pokomojen ja ormien vihanpidolla on pitkät juuret. Riidat liittyvät maa- ja vesioikeuksiin. Pokomot ovat pääasiassa maanviljelijöitä ja ormat puolestaan karjankasvattajia. Molemmat pitävät Tanajoen vartta omanaan ja tekevät toistensa kyliin aika ajoin iskuja ja kostoiskuja.

Keniassa puhkesi rajuja yhteenottoja vuonna 2007 epärehellisiksi syytettyjen vaalien jälkeen. 1 200 ihmistä kuoli ja 600 000 joutui pakenemaan. Tiistain hyökkäys on verisin yhteenotto noiden tapahtumien jälkeen.

Lähteet: AFP, Reuters, AP