1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kapkaupunkilaisia varoitetaan vaeltelevasta virtahevosta

Nuori virtahepo pääsi luonnonpuistosta vilkkaalle kaupunkialueelle, kun varkaat veivät aidan.

Ulkomaat

Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa on annettu varoitus pihoilla kiertelevästä virtahevosta. Taajaan asutetun alueen epätavallinen vieras on nuori karkulainen, joka on lähtenyt omille teilleen False Bayn luonnonpuistosta varkaiden vietyä osan sitä ympäröivästä aidasta.

Viranomaiset toivovat parivuotiaan virtahevon ennen pitkää kyllästyvän katuihin ja kaupunkilaispuutarhoihin ja löytävän takaisin kotijärveensä.

Otukselle pyritään tekemään käytäviä, jotka ohjaisivat sen takaisin luonnonpuistoon - päästämättä kuitenkaan sen sukulaisia karkuteille. Ellei se löydä tietä kotiin kahden viikon aikana, sitä ryhdytään pyydystämään.

Kapkaupungin virtahevot ovat huvenneet kuuteen

Nuori virtahepo seurasi emoaan, kun se lähti aidan aukosta synnyttämään uuden poikasen erillään muusta laumasta, kuten virtahevoilla on tapana. Emo ja poikanen palasivat seuraavalla viikolla laumaan, mutta isoveli tai -sisar jäi aidan väärälle puolelle.

Alueella liikkuvia muistutetaan, että hyväntuulisesta ulkomuodostaan huolimatta virtahepo on erittäin vaarallinen villieläin. Autoilijoiden on syytä pitää mielessä, että virtahepo saattaa lähteä kohti kotia öiseen aikaan, varoituksessa painotetaan.

False Bayn kuusi virtahepoa ovat koko Suur-Kapkaupungin ainoat virtahevot. Koko kanta metsästettiin lähes sukupuuttoon jo 1700-luvun alussa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi