Hyppää sisältöön

Magneettimedian kirjoituksesta rikosilmoitus?

Juutalaiset seurakunnat suunnittelevat tutkintapyynnön jättämistä poliisille ylivieskalaisen tavarataloketju J. Kärkkäisen ilmaisjakelulehti Magneettimedian kirjoituksesta. Seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtajan Gideon Bolotowskyn mielestä artikkeli on vihapuhetta ja kiihottaa kansanryhmää vastaan.

Kuva: Yle Keski-Pohjanmaa

Juutalaisuuteen ja sionismiin liittyvässä kirjoituksessa otsikolla  ”Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke”, sionisteja syytetään muun muassa maailman valloituspyrkimyksistä, sodista ja talousvaikeuksista.

- Vihapuhe on helppo todeta kun vaihtaa sanan siionisti juutalaiseksi, ei jää epäilyksen häivääkään. Kirjoituksen jälkeinen keskustelu osoittaa, että ne samanmieliset, jotka ovat kirjoituksen lukeneet, eivät tee edes tätä pientä näennäistä eroa. Kirjoituksessahan ei ole päätä eikä häntää. Se on jatkumo salaliittoteoriasta, jotka aikanaan Venäjän salainen poliisi julkaisi nimellä Siionin viisaiden pöytäkirja. Se on monessa kansainvälisessä oikeudessa osoitettu valheelliseksi sepitteeksi.

Bolotowskyn mukaan yksityishenkilö on Oulun seudulla jo jättänyt tutkintapyynnön asiasta. Lisäksi Magneettimedian nettilehdessä yksi kirjoittaja on ilmoittanut jättäneensä poliisille tutkintapyynnön.

Juutalaisten seurakuntien jättämät aiemmat tutkintapyynnöt ovat Bolotowskyn mukaan johtaneet sakkotuomioihin.

Juutalaiset seurakunnat päättävät syyskuussa tutkintapyynnöstä.

Kärkkäisellä on neljä tavarataloa eri puolilla Suomea. Ketjun omistamaa Magneettimedia-lehteä jaetaan yli 330 000 kappaletta Oulun, Kokkola-Ylivieskan ja Lahden seuduille.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

.
.