1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Sähkökaappi kärähti KYSillä - kolme rakennusta ilman sähköä

Sähköjä on pyritty palauttamaan koko päivän ajan. Sähkökatkoilla ei ole vaikutusta Puijon sairaalan päärakennuksen toimintaan.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ongelmia sähköjen kanssa öisen sähkökaapin tulipalon jäljiltä. Puijon sairaalan hallintorakennusten välisessä tunnelissa sijainnut sähkökaappi syttyi tuleen torstaina aamuyöllä.

Palo saatiin nopeasti hallintaan, mutta kolme Puijon sairaalan sivurakennusta ovat yhä ilman sähköä. Katkoilla ei ole vaikutusta päärakennuksen toimintaan.

Sähköittä ovat KYSin hallintorakennus (rakennus 10), päihdepsykiatrian poliklikka ja psykiatrian päiväyksikkö (rakennus 5)  sekä yksi poliklinikkarakennus (rakennus 6).

KYSin mukaan sähkökatkot eivät ole aiheuttaneet suuria ongelmia potilaiden hoidolle, mutta joitakin yksittäisiä vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan. Sähkövikoja on korjattu aamusta saakka, ja sähköt pyrittiin palauttamaan alun perin puoleen päivään mennessä. Tuorein arvio on, että viat saataisiin korjattua alkuiltapäivään mennessä.