1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viaton veto muuttui somessa suurtapahtumaksi

Kuopiolaisten kaverusten vedonlyönnistä tulikin hyväntekeväisyystapahtuma, kun mukaan lähti joukko ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Lumipalloilmiötä vauhditti Facebook, jossa tapahtuman osallistujamäärä on kohonnut satoihin.

Kotimaan uutiset
Janne Seppälä ja Mikko Pirinen
Sini Ojanperä / Yle

- Kolme ja kymmenen, ei tuo nyt niin kovin kummoinen tulos ole. Ihan milloin tahansa voin hypätä saman verran, ihan milloin tahansa.

Näin sai Mikko Pirisen uhoamaan Janne Seppälän kouluaikojen pituushyppytulos vuodelta 1979. Miehet päättivät lyödä asiasta vetoa ja Pirinen ilmoitti osoittavansa taitonsa Kuopion Väinölänniemellä 26. elokuuta.

Kun miehet julkistivat haastetapahtuman vajaalle sadalle ystävälleen Facebookissa, mittasuhteet alkoivat yllättäen kasvaa. Mukaan kutsutut välittivät tiedon tapahtumasta omille ystävilleen, ja pian tulijoita olikin jo useita satoja.

Hyväntekeväisyystapahtumaksi pituushyppyhaaste muuttui, kun mukaan lähti Piriselle ja Seppälälle tuttu NHL-jääkiekkoilija Kimmo Timonen ja Kime 4 Kids -hyväntekeväisyysjärjestö.

Kaiken kaikkiaan yhteistyökumppaneita on löytynyt useilta eri aloilta ja monista yrityksistä, ja valmisteluja onkin tehty huolella. Tiivein verkosto miehillä on ravintola-alalla, jolla he itsekin toimivat.

Vihaiset linnutkin mukaan

Tuorein yhteistyökumppani on Rovio, joka onluvannut lahjoittaa Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle Angry Birds -tuotteita. Sakari Kuosmanen laulaa sunnuntain tapahtumassa Finlandian ja kuopiolaisravintoloissa myydään Pomppu-Pirinen-hampurilaisia.

Kun kiukaalle on vielä heitetty roppakaupalla savolaista lupsakkuutta ja huumoria, ollaan siinä pisteessä, että tapahtumasta tulee ilmiö.

Janne Seppälä

Janne Seppälä ei usko, että sama onnistuisi missään muussa kaupungissa. Kaikki elementit olivat nyt kohdallaan.

- Mukana on ravintolamaailman pieni, aktiivinen ja keskenään hyvin toimeentuleva ravintolayhteisö. Kuopio on myös juuri oikean kokoinen kaupunki, ei liian iso mutta kuitenkin riittävän iso, että täältä löytyy kylliksi eri alan toimijoita. Sitten kun kiukaalle on vielä heitetty roppakaupalla savolaista mentaliteettia, lupsakkuutta ja huumoria, ollaan siinä pisteessä, että tästä tapahtumasta tulee ilmiö, Seppälä analysoi.

Torstaihin mennessä tapahtumaan oli Facebookissa ilmoittanut tulevansa 800 ihmistä.

Lue seuraavaksi