1. yle.fi
  2. Uutiset

Polaricalla menee hyvin

Yhtiön pääpaikkana pysyy Haaparanta, vaikka asiakkaat löytyvät pääkaupunkiseudulta, niin Helsingistä kuin Tukholmastakin.

Polarica
Polarican toimitusjohtaja Pasi Anttila.
Kyösti Vaara/Yle

Vuosi sitten Lapin Lihan kanssa fuusioitunut haaparantalainen marjanjalostaja Polarica hakee kasvua.

- Viime vuonna koko 40-vuotisen historiansa parhaan tuloksen tehnyt Polarica konserni pyrkii kasvattamaan liikevaihdon pitkällä tähtäimellä 130 miljoonan eurosta kahteensataan miljoonaan euroon, kertoo tällä viikolla toimitusjohtajana aloittanut Pasi Anttila.

Näin pääsen kokemaan yrityksen hengen ja sielun sekä olemaan henkilöstöä lähellä.

Konsernin pääkonttorin paikka on jatkossakin Haaparanta eikä Tukholma tai Helsinki.

- Asiakkaat ovat toki pääosin siellä (Helsingissä ja Tukholmassa), mutta mielestäni yritys on täältä ja se tekee yrityksestämme uniikin, sanoo Anttila.

Työn perässä pohjoiseen

Anttila toimi ennen Polarican pestiään Kraft Foodin toimitusjohtajana. Anttila kertoo, että hän ei työpaikan vaihdon yhteydessä nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa pohjoiseen.

- Näin pääsen kokemaan yrityksen hengen ja sielun sekä olemaan henkilöstöä lähellä, sanoo hän.

- Meidän raaka-aineet, niin marjat kuin riistakin, lähtee tältä alueelta ja on luonnollista, että myös me olemme alueella vahva peluri myös jatkossa, arvioi tuore Polarican toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Polarican aikaisempi toimitusjohtaja Tommy Innala jatkaa yrityksen hallituksessa vanhempana neuvonantajana, kerrotaan yrityksestä.

Polarican liikevaihto oli viime vuonna 130 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 300. Suomen ja Ruotsin lisäksi Polaricalla on toimintaa Puolassa ja Venäjällä.

Lue seuraavaksi