John Lennonin ampuja pysyy edelleen vankilassa

Beatles-legendan surmannut Mark Chapman haki ehdonalaiseen seitsemättä kertaa. Ehdonalaislautakunnan mukaan vapautus vähättelisi rikoksen vakavuutta.

Ulkomaat

Beatles-legenda John Lennonin lähes 32 vuotta sitten ampuneen Mark Chapmanin ehdonalaisanomus on jälleen hylätty. New Yorkin rikosseuraamusvirasto ilmoitti torstaina, että 57-vuotiaan Chapmanin vankeustuomio pysyy edelleen voimassa.

Ehdonalaislautakunnan mukaan Chapman on käyttäytynyt vankeusaikanaan hyvin, mutta ehdonalaiseen pääseminen vähättelisi rikoksen väkivaltaista ja harkittua luonnetta.

Tuomion vähimmäiskesto tuli täyteen vuonna 2000

Chapman on anonut pääsyä ehdonalaiseen kahden vuoden välein sen jälkeen, kun annetun tuomion vähimmäiskesto 20 vuotta tuli täyteen vuonna 2000. Lennonin leski Yoko Ono on vastustanut ehdonalaista joka kerralla. Onon asianajajan mukaan Ono ei kommentoi torstaista päätöstä.

Chapman siirrettiin toukokuussa Attican vankilasta toiseen New Yorkin osavaltiossa sijaitsevaan vankilaan, mutta syytä siirtoon ei ole kerrottu. Hän voi anoa pääsyä ehdonalaiseen vapauteen jälleen kahden vuoden kuluttua.

Chapman ampui Lennonia joulukuussa 1980 tämän asuintalon edessä New Yorkissa. Lennon oli kuollessaan 40-vuotias.

Lähteet: Reuters, AP