1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Luukki, Espoo

Koiraharrastajat suuttuivat Weekend-festivaalin roskista

Luukin ulkoilualue on käyttäjiensä mielestä edelleen huonossa kunnossa viime viikonlopun Weekend-festivaalin jäljiltä. Liikuntavirasto on siivonnut alueelta suurimmat roskat, mutta esimerkiksi koirapuistossa on vielä lasinsiruja ja ruuantähteitä.

Luukki, Espoo
weekend festivaali roskat
Torstai-iltapäivänä koirapuistossa oli vielä lasisiruja.Antti Ruotsalo

Luukin ulkoilualueen koirapuistoon saapunut vinttikoiraharrastaja Antti Ruotsalo on vihainen. Luukki on ollut Helsingin paras paikka juoksuttaa paljon liikuntaa tarvitsevia vinttikoiria. Nyt se on mahdotonta.

- Täällä on aivan järkyttävä määrä ruuan tähteitä. Ihmiset ovat heittäneet suoraan maastoon niitä. Ei tänne voi tulla koirien kanssa, koska nehän nuohoavat nokallaan joka paikan.

Varsinaisessa koirapuistossa on edelleen myös rikkinäisiä olutpulloja, oluttölkkien vetimiä ja osa aidasta on rikki. Metsäkään ei ole Ruotsalon mielestä kovin puhdas

- Se on täynnä ihmisten ulosteita. Täällä ei ilmeisesti ole ollut edes vessoja riittävää määrää. Festarit ovat jees, mutta eivät ne sovi ulkoilupuistoon.

Ruotsalon mukaan myös alueella olevat karavaanarit ovat valittaneet roskista. Joillekin asuntovaunuille on tehty ilkivaltaa.

Virasto neuvottelee festivaalin jatkosta Espoon ympäristökeskuksen, poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa ensi tai sitä seuraavalla viikolla.

Lue seuraavaksi