Apple ja Samsung varastivat toistensa patentteja

Eteläkorealainen oikeus katsoi, että molemmat kiistakumppanit ovat syyllistyneet patenttiloukkauksiin. Apple ja Samsung käräjöivät myös Yhdysvalloissa.

talous
Samsungin Galaxy S ja Applen iPhone 4.
Samsungin Galaxy S ja Applen iPhone 4.YLE Uutisgrafiikka

Eteläkorealaisen tuomioistuimen mukaan Apple ja Samsung ovat loukanneet toistensa patentteja matkapuhelinlaitteissa.

Oikeuden perjantaina julkaistun päätöksen mukaan Apple rikkoi kahta Samsungin patenttia. Uutistoimisto AFP:n mukaan Apple tuomittiin maksamaan Samsungille 40 miljoonaa wonia eli noin 28 000 euroa.

Tuomioistuimen mukaan Samsung on puolestaan loukannut yhtä Applen patenttia. AFP:n mukaan Samsung määrättiin puolestaan maksamaan Applelle noin 25 miljoonaa wonia eli yli 17 000 euroa.

Lisäksi oikeus määräsi rajoitettuja myyntikieltoja Applen iPadeille ja iPhoneille sekä Samsungin Galaxy-laitteille. Rajoitukset koskevat Etelä-Koreaa.

Samsung nosti oikeusjutun Etelä-Koreassa Applea vastaan viime vuoden huhtikuussa. Samsungin mukaan Apple oli varastanut sen matkapuhelintekniikkaan, etenkin langattomiin laitteisiin liittyviä patentteja. Apple vastasi kesäkuussa Samsungin syytöksiin ja jätti vastakanteen, jossa syytti Samsungia muotoiluun ja käyttöliittymään liittyvien patenttien rikkomisesta.

Eteläkorealaisen oikeuden mukaan Samsungin Galaxy ei loukannut Applen iPhonen muotoilua.

Elektroniikkajätit kiistelevät patenteista myös Yhdysvalloissa, missä Apple on vaatinut Samsungilta parin miljardin euron korvauksia. Myös Samsung syyttää Applea patenttivarkaudesta.

Lähteet: AFP, AP