1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lauritsala, Lappeenranta

Kaisu Lahikainen valittiin Vuoden lauritsalalaiseksi

Valinta tehtiin ensimmäistä kertaa. Lahikainen on toiminut aktiivisesti Lauritsalan hyväksi.

Kaisu Lahikainen on valittu ensimmäiseksi Vuoden lauritsalalaiseksi. Valinta julkistettiin perjantaina Kyliltä kartanolle -tapahtumassa.

Lahikainen työskentelee Lauritsalan lukiossa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana.

Valinnan tehnyt Lauritsala-seura kiittää Kaisu Lahikaista aktiivisesta ja innostuneesta toiminnasta Lauritsalan hyväksi. Lahikainen on syntynyt Lauritsalassa vuonna 1956. Hän on asunut sekä Lauritsalan keskustassa että Hovinpellolla. Myös koulunsa hän on käynyt Lauritsalassa.

Kaisu Lahikainen on halunnut omalla työllään tuoda kotiseutunsa Lauritsalan monin tavoin julkisuuteen ja puolustanut alueen palveluiden säilymistä.

Kaisu Lahikainen on työskennellyt monipuolisissa kielen ja kulttuurin tehtävissä asiantuntijana, kirjoittajana sekä kirjallisuuden kääntäjänä.

Lauritsala-seura aikoo valita vuoden lauritsalalaisen vuodeksi kerrallaan. Ensimmäinen arvonimi annettiin nyt juhlavuotena, 80 vuotta Lauritsalan kauppalan perustamisen jälkeen.

Seurassa on sovittu, että arvonimi annetaan lauritsalalaiselle tai Lauritsalasta kotoisin olevalle omalla alallaan ansioituneelle henkilölle, joka on toiminnallaan tuottanut kotiseudulleen positiivista mainetta.

Kaisu Lahikainen on saanut tunnustusta virolaisen kirjallisuuden kääntäjänä. Hän saanut muun muassa kääntäjien valtionpalkinnon Jouko Vanhasen kanssa Jaan Krossin romaanista, sekä viimeksi tänä vuonna Agricola-palkinnon Ene Mihkelsonin romaanin Ruttohauta suomennoksesta.

Kaisun työn jälki näkyy myös kaakkoismurteelle käännetyssä Asterix-albumissa Kallija tyttölöi (Ruusu ja miekka). Hän on tehnyt myös eteläkarjalaisen murteen sanakirjan Silviisii.